Muhu vallavalitsus kolib 28 000 eurot maksvale üüripinnale

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Muhu vallavanem Raido Liitmäe
Muhu vallavanem Raido Liitmäe Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aastaid kitsikuses toimetanud Muhu vallavalitsus üürib uued ametiruumid Muhu Majas, mis rajatakse Liivale Kalakohviku krundile.

Vallavalitsus tunnistas ametiruumide üürimise riigihankel edukaks Traffic Trade OÜ pakkumuse, kes küsib 48-kuuse perioodi eest 114 732 eurot koos käibemaksuga. Aastas peab vald tasuma 200 ruutmeetri suuruse pinna eest 28 683 eurot. Traffic Trade OÜ oli hankel ainus pakkuja. Kui kõik läheb plaanitult, peab uus üüripind valmis olema 2022. aasta oktoobriks.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles, et praegune vallamaja on amortiseerunud ja ruumikitsikuse tõttu on töötajad hajutatud. Neli spetsialisti töötavad ajutises kontor-soojakus, kolme sotsiaaltöötaja ametiruumid asuvad hooldekodu hoones. Praegu on kolmes erinevas kohas ruumi kokku umbes 160 ruutmeetrit, uuel üüripinnal aga 200 ruutmeetrit.

Liitmäe sõnul otsustas vald üüripinna kasuks, sest uue vallamaja ehitushind oleks väga kõrge. Vallamaja tuleks ehitada ilmselt ilma toetuseta ja maksumus tasuda ühe-kahe aasta jooksul. See tähendaks teiste vallale ja vallaelanikele vajalike investeeringute edasilükkamist või sootuks ärajäämist. Sellist olukorda ei saa aga vallavanema sõnul lasta tekkida, sest mitmed valla hooned vajavad hädasti rekonstrueerimist ja kaasajastamist.

Traffic Trade OÜ juhatuse liige Kristo Peerna ütles, et lisaks vallavalitsuse ruumidele tulevad uude hoonesse kohvikupinnad ja avatud büroopinnad ettevõtjatele. Detailplaneering lubab krundile ehitada kuni 583 m2 ehitisaluse pinnaga hoone. Hoone läheb Peerna sõnul maksma üle miljoni euro, mis ettevõtja kinnitusel suudetakse investeerida ilma pangalaenuta.

Peerna sõnul tal päritolu poolest Muhu saarega igasugune isiklik side puudub. "Tegin Muhusse millalgi 2000. aastal oma esimese kinnisvarainvesteeringu," rääkis ettevõtja. "Soetasin vabadest vahenditest mõned kinnistud ja need on mul siiamaani Pädaste kandis alles."

Kristo Peerna sõnul ajendab teda Muhusse kinnisvara rajama sümpaatia Muhu valla juhtimise vastu. "Mulle jätab Muhu valla seltskond väga hea mulje ja see oli ka põhjus, miks ma üldse sellega tegelema hakkasin," märkis ta.

Peerna lisas, et praegu toimetab Muhu vallavalitsus üsna askeetlikes tingimustes. Selles veendus ta Muhu Maja arhitektuurikonkursi ajal. "Otsisin siis vallamaja ja sõitsin sealt korra mööda ning mõtlesin, et see küll ei saa olla. Mingisugune vanem maja, mingisugused soojakud ümberringi," meenutas ta.

Raido Liitmäe ütles, et Muhu Maja ehitamine on iseseisvumise järgse Muhu valla 30-aastase ajaloo jooksul esimene kord, kui keegi rajab Liivale uusi äripindasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles