Jaapani suursaadik: teil jagub potentsiaali

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SUURSAADIK KIIDAB: Suursaadik Hajime Kitaoka (vasakul) tunnustab Kuressaare haiglat heade ravivõimaluste ja vähiraviga alustamise eest. Suursaadikuga vahetavad mõtteid haigla nõukogu esimees Kalle Laanet ja ravijuht Edward Laane.
SUURSAADIK KIIDAB: Suursaadik Hajime Kitaoka (vasakul) tunnustab Kuressaare haiglat heade ravivõimaluste ja vähiraviga alustamise eest. Suursaadikuga vahetavad mõtteid haigla nõukogu esimees Kalle Laanet ja ravijuht Edward Laane. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jaapani suursaadiku Hajime Kitaoka sõnul võiksid Saaremaad ja Jaapanit siduda tugevad koostöö- ja sõprussuhted. 

“Eesti on külalislahke maa, aga eriti külalislahked on Saaremaa inimesed,” ütles suursaadik Hajime Kitaoka, kes eile koos Jaapani suursaatkonna teise sekretäri Toshifumi Itoga Saaremaad külastas.

Suursaadik soovitas teda võõrustanud vallavanemal Madis Kallasel ja volikogu esimehel Tiiu Arol leida Jaapanis sõpruslinn, mis aitaks Jaapani ja Saaremaa inimeste vahel tugevamaid sidemeid luua.

Pärast kohtumist vallavanema ja volikogu esimehega Kuressaare raekojas külastasid suursaadik Hajime Kitaoka ja Toshifumi Ito TTÜ meremajanduse keskust. Seejärel tutvusid külalised siinsete ettevõtete, Saaremaa DeliFoodi ja Saaremaa Piimatööstusega.

“Saaremaa piimatooted – juust ja kohuke – on väga maitsvad ja suurepärase kvaliteediga, neil oleks kõvasti potentsiaali ka Jaapani turul,” leidis suursaadik. Hajime Kitaoka tõdes, et Eesti piimatoodete eksport Jaapanisse on aastatega tublisti kasvanud. “Teen oma parima, et ka Saaremaa tooteid seal edu saadaks,” lubas ta. 

"Saaremaa piimatooted – juust ja kohuke – on väga maitsvad ja suurepärase kvaliteediga, neil oleks kõvasti potentsiaali ka Jaapani turul".

- Hajime Kitaoka

Kuressaare haiglast andsid külalistele ülevaate haigla juhatuse liige Edward Laane ja nõukogu esimees Kalle Laanet.      

Hajime Kitaoka kiitis Kuressaare haigla ravivõimalusi ja tööd vähiravi alustamise nimel. “Vähki diagnoositakse aina rohkem ning vähiravi peaksid lisaks suurtele keskustele pakkuma ka haiglad väiksemates kohtades,” ütles ta. “Selles osas on Kuressaare haigla väga uuendusmeelne.” 

“Kutsusime suursaadiku külla, sest soovime rahvusvahelisi kontakte – on ju Jaapani meditsiin väga arenenud,” ütles Kuresaare haigla ravijuht Edward Laane. “Kuna koostöö algab kontaktidest, tuleb iga kontakt meile kasuks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles