"Mr. Georg Ots" naaseb ühe etendusega Eestisse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Helikon Opera lavastus «Mr. Georg Ots».
Helikon Opera lavastus «Mr. Georg Ots». Foto: Gunnar Laak

Moskva Helikon-Opera toob mullu Saaremaa ooperipäevadel esietendunud kontsertlavastuse "Mr. Georg Ots“ uuesti Eestisse ja annab ainsa etenduse Tallinnas Alexela kontserdimajas legendaarse laulja sünniaastapäeval 21. märtsil.

"Mr. Georg Ots" on žanripiire ületav etendus, milles põimitakse ühtseks tervikuks dialoogid ja ooperifragmendid, elav esitus ja fonogrammilt kõlavad originaalesitused, ilukirjandus ja tõsielu. Kontsertetendusel kõlavad Georg Otsa legendaarseks lauldud "Saarema valss", aaria filmist "Mister X", "Don Quijote võitluslaul" ja paljud teised armastatud palad.

Nii Eestis kui ka Venemaal on ooperipublik „Mr. Georg Otsa“ soojalt vastu võtnud, väljamüüdud esietenduste järel Saaremaal on lavastust mitmel korral mängitud täismajale Moskvas Helikon-Opera suures teatrisaalis, pälvides nii Eesti kui ka Vene kriitikute tunnustuse.

Helikon-Opera „Mr. Georg Ots“ 21. märtsi etenduse peaosades säravad Estonia solistid Rene Soom ja Juuli Lill, kaasa teevad Natalja Zagorinskaja, Anu Kaal, Aleksei Issajev jt ning Helikoni ooperiteatri sümfooniaorkester ja koor.

Lavastaja Dmitri Bertmani sõnul on tema „Mr. Georg Otsa“ näol tegemist kummardusega eesti ooperikunsti suurkujule, kelle 100. sünniaastapäeva tähistatavad tänavu märtsis nii Eesti kui ka Venemaa muusikaringkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles