Saaremaal tuleb poolfinaalis murda Luši

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
TEHTUD: Veerandfinaal on võidetud, ootamas on Jekabpils Luši.
TEHTUD: Veerandfinaal on võidetud, ootamas on Jekabpils Luši. Foto: Allan Mehik / Saarte Hääl

Saaremaa Võrkpalliklubi võitis laupäeval Credit24 liiga veerandfinaalis teist korda Jelgava Biolarsi 3 : 0 ja jõudis sellega 13.–14. märtsil Kuressaares toimuvale finaalturniirile, kus tuleb poolfinaalis kohtuda Jekabpils Lušiga.

Orissaare spordihoones mängitud kohtumises said mängudes Milano Powervolley vastu põhiraskust kandnud mehed küll puhkust, kuid geimid võideti ikkagi 25 : 20, 25 : 13 ja 25: 18. 

“Mul on meeskonnas 14 mängijat, nad kõik on minu jaoks olulised ja arvestan kõigiga,” märkis peatreener Ioannis Kalmazidis. “Täna oli mul selline valik, mehed olid mängunäljas, nad soovisid end tõestada ja tegid korralikku tööd. Meil on tähtsad mängud ees ja mul peab olema võimalus vajadusel arvestada kõigiga. Täna nägin, et kõik mehed on vajadusel valmis andma oma panuse.”

Resultatiivsemad mängijad olid Rauno Tamme 14 ja Markus Uuskari 11 punktiga.

Kuna Jekabpils Luši alistas kodus teistkordselt Pärnu Võrkpalliklubi, tuleb Saaremaal teha poolfinaalis vahekorrad selgeks just lätlastega, kellele on tänavu korra juba kaotatud.

Kellega tuleb mängida poolfinaalis ja sealt võimalusel edasi finaalis, ei ole Ioannis Kalmazidise jaoks oluline. “Meie eesmärk on võita karikas ja kui seda tahad, siis tuleb võita kõiki vastaseid,” oli ta enesekindel.

Lisaks Saaremaa Võrkpalliklubile jõudsid Credit24 meistriliiga poolfinaali Selver Tallinnaga Karli Allik ja Denis Losnikov.

Kõige põnevam veerandfinaalmäng toimus Audentese spordihoones, kus Selver Tallinn oli teistkordselt vastamisi RTU/Robežsardzega. Avamängu oli Selver võõrsil võitnud 3 : 1.

Kodusaalis kaks esimest geimi 26 : 28 ja 22 : 25 kaotanud Selver suutis seejärel mängu pöörde tuua, võites kolm järgmist geimi 25 : 18, 25 : 22 ja 15 : 8 ning seega kokkuvõttes 3 : 2. Karli Allik tõi 15 ja Denis Losnikov 13 punkti.

Selveri nurgaründaja Denis Losnikov ütles, et kahes esimeses geimis tegutseti liiga uimaselt. “Oli veidi selline uimane olemine väljakul meil, ehk alahindasime ka vastast veidi,” lausus ta.

“Tegelikult mängisid nemad hästi ka ja meie läksime liiga tihti, silmad kinni, punkti üritama, eriti ma ise, tahtsime väga palju. Siis tulime aga maa peale tagasi ja hakkasime targemalt mängima.”

Selveri vastane on BIGBANK Tartu, kes kolmandas ja otsustavas veerandfinaalis sai kodusaalis raske 3 : 1 (25 : 16, 25 : 19, 26 : 28, 25 : 22) võidu TalTechi üle. Andris Õunpuu tõi kaotajatele 8 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles