Koostöö Läti laevaliini taaskäivitamise nimel jätkub

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Mõntu sadam Sõrve poolsaarel.
Mõntu sadam Sõrve poolsaarel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nädala algul toimus Lätis Liepajas kohtumine, kus arutati Saaremaa ja Läti vahelise laevaliini taaskäivitamist.

Vallavanem Madis Kallas tõdes, et kuna laevaliini puhul on võtmeküsimuseks huvitatud operaatori ja sobiva laeva leidmine, siis vaadatakse kogu teemat laiemalt. Seda nii sihtkohtade kui ka võimalike koostööpartnerite lõikes.

“Saaremaa senine initsiatiiv on tähelepanu äratanud ja esmaspäevase kokkusaamise soov tuli Liepaja poolelt. Arutelu oli konstruktiivne ja oluline lähtepunkt on see, et tegu pole lihtsalt ideega, vaid Saaremaa ja Läti vaheline liin on ju alles üsna hiljuti töötanud,” märkis Kallas.

Abivallavanem Kristiina Maripuu lisas, et nii Liepaja kui ka Saaremaa poolt lepiti kokku kontaktisikud, kes jätkavad edasise koostöö korraldamist. Tema sõnul on operaatori ja laeva puhul vaadatud ka Gotlandi poole ning kontakt on vajalik nii Ventspilsi, Liepaja kui ka Gotlandiga. 

“Kindlasti on mõttekas kõik võimalikud variandid kaardistada ja koos ühised kontaktid luua,” kinnitas Maripuu.

Saaremaa vallast osalesid kohtumisel vallavanem Madis Kallas, abivallavanem Kristiina Maripuu, arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Karin Närep ning vallavolikogu liige ja Mõntu sadama esindaja Mihkel Undrest.

Liepaja poolelt võtsid kohtumisest osa linnapea, abilinnapea ja Liepaja sadama esindajad – kokku üheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles