Peod Sikassaare sotsiaalmajas jätkuvad endiselt

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
MARILI NIITS JA MEELIS JUHANDI Kuressaare sotsiaalmaja ees.
MARILI NIITS JA MEELIS JUHANDI Kuressaare sotsiaalmaja ees. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Kuigi politsei ja Saaremaa vallavalitsus pingutavad selle nimel, et Voolu tänava sotsiaalmaja elanikud seal alkoholi ei tarbiks, ei suuda abinõud pidutsemistele piiri panna.

Alles pühapäeva hommikul sai politsei teate, et Kuressaare Voolu tänava sotsiaalmajas lõi 52-aastane mees noaga selga 51-aastast meest.

“Öösel nuga saanud mees läks hommikul ise haiglasse,” ütles Saarte Häälele inimene sotsiaalmajast. “Verd tal eriti ei tulnud, sest nuga oli lühike.”

“Nädalavahetustel käib meie majas pidu nagu ennegi,” kinnitas ajakirjanikuga rääkinud inimene. “Eriti suur on pidu kuu esimesel nädalal, kui toetused kätte saadud. Ja siis mitte ainult nädalavahetusel, vaid ka nädala sees.”

“Pärast eelmist noarünnakut mullu 29. märtsil oleme Voolu tänava sotsiaalmaja elanike ja personali turvalisuse tõsiselt luubi alla võtnud,” ütles Saarte Häälele abivallavanem Marili Niits. Tema sõnul kohtuvad valla, politsei ja Kuressaare Hoolekande esindajad regulaarselt, politsei on aga tihendanud sotsiaalmaja külastust.

Kavas on parendada ka sotsiaalmaja valvesüsteemi. Samuti kaalub vallavalitsus täiendava personali tööle võtmist.

Niitsi sõnul vaadati sotsiaalmaja kodukorrast tulenevad reeglid ja kokkulepped üle sotsiaalmaja elanike üldkoosolekul.

“Elanike koosolek küll oli, seal räägitu kuulati ära, aga pidu käib ikka samamoodi edasi,” ütles Saarte Häälele inimene sotsiaalmajast. Ta lisas, et mingeid karistusmeetmeid pidutsemisega liiale läinute suhtes endiselt ei kasutata.

“Valvurid püüavad küll elanike napsitamise vastu võidelda ning perenaised hoiavad päevad läbi uksi kinni, aga kuidagi tuuakse pudelid ikka majja,” rääkis inimene sotsiaalmajast. “Kuna maja tagumine külg on õhtuti ja öösiti pime, siis kaamerasse midagi ei jää ja pudelid sokutatakse pimeda varjus akendest sisse. Naised toovad pudeleid majja ka ukse kaudu, oma riiete sees – kuidas meesvalvurid naisterahvaid ikka läbi otsivad.”

Saarte Häälega vestelnud inimese sõnul on olukorra paranemise märke siiski näha: maja koridorides on liikumisandurid ning liikumisanduritega valgustid on kavas panna ka maja tagakülge.

“Politsei on väga tubli, vahel sõidab patrull mitu korda öö jooksul maja eest läbi,” lausus inimene sotsiaalmajast. 

Politsei Kuressaare piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul on politsei tänavu saanud Voolu tänaval asuva sotsiaalmajaga seoses kümmekond väljakutset. “Need on kõik olnud seotud alkoholi liigtarbimise mõjul tekkinud konfliktidega,” märkis Juhandi. 

Juhandi kinnitusel teeb politsei valla ja sotsiaalmaja töötajatega pidevat koostööd. Näiteks osales politsei hiljuti vallavalitsuse initsiatiivil toimunud ühisel arutelul. “Pidasime nõu selle üle, kuidas sotsiaalmajades elavate inimeste turvalisust tõsta,” ütles Juhandi. “Tean, et Saaremaa vallal on soov olukorda sotsiaalmajas parendada ja pakume neile omalt poolt selle saavutamisel abi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles