REPLIIK ⟩ Ärgem häbimärgistagem haiget! (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Arst koroonaviiruse testiga, mis on positiivne ehk näitab nakatumist.
Arst koroonaviiruse testiga, mis on positiivne ehk näitab nakatumist. Foto: shutterstock.com

Võib mürki võtta selle peale, et keegi ei ole ennast nakatanud meelega. Enamik positiivse proovi saanutest osalesid pahaaimamatult üleeelmisel nädalal üritustel. Sealt edasi käisid juba nädala alguses koolis, tööl ja linnaruumis. Kes oskas arvata, et kallistuse või naerupahvatusega saab endale ka viiruse? Mitte keegi. 

Raul Vinni, ajakirjanik
Raul Vinni, ajakirjanik Foto: Erakogu

Kellelegi ei saa nakatumist või nakatamist ette heita. Toetagem neid, kes on proovile positiivse vastuse saanud. Jah, neid tuleb kutsuda korrale, kui nad liiguvad kuskil, selmet kodus püsida. Samamoodi tuleb inimesi üles kutsuda maske ja kindaid kandma ning võimalikult vähe kellegagi näost näkku kontakteeruma. 

Kellelegi viirusekandja sildi otsa ette kleepimine teeb olukorra veelgi hullemaks. Inimesed on niigi ebakindlad. Eriti need, kes on haiged. Mis siis, et see haigus võib kulgeda üsna kergelt. Hirm on ikka. Hirm on suur selle pärast, kui paljusid võis nüüd juba positiivse tulemuse saanu olla varem nakatanud. Hirmuga kaasneb süütunne. 

Koroona-proovile positiivse tulemuse saanul on endal piisavalt ebamugav, seda tunnet ei ole vaja võimendada. Pole tarvis peale hüpata, ette heita. Tuleb leppida, toetada ja püüda ise teha kõik võimalik selleks, et haigus võimalikult vähe leviks. 

See haigus on nüüd meie maailmas. Ta on Saaremaal. Me peame sellega harjuma, et ta on meie ümber ja meie sees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles