Noored kogunevad manitsustest hoolimata

Copy
Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi
Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Soovitusest eriolukorra ajal kodus püsida ning mitte kokku saada ei pea kinni sugugi kõik lapsed ja noored.  

Saarte Hääle toimetusega ühendust võtnud inimeste sõnul kogunevad laste- ja noorterühmad mitmel pool Kuressaares ja selle lähiümbruses. Möödunud nädalal tuli toimetusele näiteks teade teismelistest noormeestest, kes linna lähiümbruse teedel mitmekesi oma mootorrattaid testisid ning puhkepausidel juttu puhusid. 

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi sõnul on hea, et täiskasvanud noorte kogunemisi märkavad ja sellest teada annavad. 

Tema hinnangul pole selliseid kokkusaamisi väga palju, küll aga annavad inimesed nendest eriolukorra tõttu innukamalt rohkem teada. Juhandi lisas, et möödunud nädalal teatati politseile säärastest kogunemistest neljal-viiel korral. 

„Kõik lapsed ja noored paraku ei teadvusta endale, et ise riskirühma kuulumata võib nakatuda või enese teadmata nakkust levitada,“ tõdes Juhandi.„Loomulikult on nad väsinud ja tüdinud kodus olemisest, aga kui nendega vestleme, paistavad siiski kõik aru saavat, miks liikumispiiranguid tarvis on, ja lähevad laiali.“

Juhandi sõnul on täiskasvanute – eeskätt lapsevanemate –  ülesanne laste ja noorte teadlikkust viiruse leviku koha pealt tõsta. „Kõik noored ju ise seda ohuna ei tunneta,“ lausus Juhandi. 

Eile arutas politsei noorsootöötajatega, kuidas noortele paremini infot jagada ja selgitustööd teha. Spetsiaalset patrullimist, et noori kogunemast tabada, ei pea Juhandi vajalikuks ega õigeks. „See võib noortes üksnes trotsi tekitada,“ leidis politsei piirkonnavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles