Nädalaks uksed sulgenud Ouman tegutseb nüüd kriisirežiimil

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Ouman Estonia OÜ
Ouman Estonia OÜ Foto: facebook.com

Ouman Estonia elektroonikatööstus oli nädal tagasi esimene Saaremaal, kes otsustas ühe nakatunud töötaja ilmnemisel tehase sulgeda, et teistegi töötajate nakatumisrisk nulli viia. Nüüd, nädal hiljem, tehti küll uksed taas lahti, kuid tegutsetakse karmide reeglite all.

Tööstuse tegevjuht Erik Keerberg ütles, et tehase sulgemise otsus ei olnud lihtne, kuna töömahu vähenemist praegu veel tajuda ei ole. Ta selgitas, et tööstussektoril on suurem inerts ja prognoositavad mõjud saabuvad väikese viibega. Tehase sulgemine nädalaks oli aga põhjendatud. „Nädal tagasi elasime teistsuguses keskkonnas võrreldes tänasega,“ selgitas ta.

Nädalaga on kõikide inimeste teadlikkus enda kaitsmise osas hüppeliselt kasvanud. „Need, kes ülereageerimisest räägivad, jäävad iga päevaga oma avaldustes tagasihoidlikemaks. Inimesed suhtuvad probleemi tõsisemalt,“ nentis Keerberg.

Eilsest ollakse taas avatud. Selleks on Ouman hajutanud inimeste tööletuleku ja töö lõpu aegasid nelja gruppi. „Seda selleks, et vähendada inimeste arvu ja võimalikku lähikontakti riietusruumides ja tootmissaalides,“ selgitas tööstuse tegevjuht. 

Samuti on hajutatud töötajate puhke- ja lõunapausid. Kõikidel töötajatel on kohustus kanda maski ja kindaid. Enim puudutatavate pindade desinfitseerimine toimub seejuures 3-4 korda päevas.

Kodukontoris töötavad Oumanist need töötajad, kelle tööülesanded seda võimaldavad, eilse seisuga 17 inimest. „Kahjuks on ka väga palju haigus- ja hoolduslehtedega inimesi kodus – 25% kogu töötajaskonnast,“ tunnistas Keerberg, mööndes, et tähtis on siiski see, et inimesed saaks terveks ja püsiks tervena. „Olukord on keeruline, aga Ouman ei ole selles osas praegu mingi erand, osad sektorid on kordades raskemas seisus.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles