NÄITLEJAD PAUSIL: Karol Kuntsel võtab praegust kui kogumisaega

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LUSTAKAS HÄRRA: Karol Kuntsel (paremal) pälvis parima meespeaosalise auhinna Arnolphe rolli eest Molière’i näitemängus "Naiste kool", mille Vanemuise teatris tõi lavale Priit Strandberg.
LUSTAKAS HÄRRA: Karol Kuntsel (paremal) pälvis parima meespeaosalise auhinna Arnolphe rolli eest Molière’i näitemängus "Naiste kool", mille Vanemuise teatris tõi lavale Priit Strandberg. Foto: Maris Savik

Tänavuste teatriauhindade jagamisel parima meespeaosalise klaaskuuli omanikuks saanud Karol Kuntsel kasutab praegust sunnitud tööpausi aja jooksul kogunenud pisiasjade klaarimiseks.

Vastne pärjatu tunnistas, et tiitliga kaasnenud heade soovide tulv teeb kergelt kohmetuks aga väga tänulikuks. Ühtlasi on see hea võimalus tänada oma kolleege ja õpetajaid. "Kindlasti kannab see auhind tähendust koostöö olulisusest, sest ilma selleta ei sünni teatris midagi. Teatris on ütlemine, et kuningat mängib õukond. Kui ei oleks lavapartnereid Lindat, Jaanust, Karli, Mariani, Tanelit, Viktorit ja lavastaja Priidu head silma, ei oleks ka seda tunnustust," lausus Kuntsel.

Küsimusele, mida näitleja praegu professionaalses mõttes üldse teha saab, vastas Kuntsel, et see aeg tuleb lihtsalt üle elada. "Peaks võtma seda kui kogumisaega. See on võimalus vabaneda kõigist neist pisiasjadest, mis muidu tegemata on jäänud ja kusagil kuklas taagana kaasas käivad," lausus ta.

Pealesunnitud jõudeaeg võimaldab Kuntseli sõnul lugeda raamatuid, mida pole olnud aega kätte võtta ja õppida ka uusi oskusi. "Võimalusi midagi kasulikku ja huvitavat teha leiab ju ka kodus nelja seina vahel lõputult. Nagu meie teatrijuht meile teatri ajutise sulgemise puhul südamele pani – head kriisi ei tohi raisku lasta!" sõnas ta.

Kuntsel pälvis parima meespeaosalise auhinna Arnolphe rolli eest Molière’i näitemängus "Naiste kool", mille Vanemuise teatris tõi lavale Priit Strandberg.

Aastatel 2002 – 2008 töötas Kuntsel näitlejana teatris Ugala ja alates 2010. aastast on ta Vanemuise draamanäitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles