Estonia veebiteatri avab Ain Anger „Faustiga“

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MÄNGIB INIMESE HINGEGA: Mefisto rolli laulab Dmitri Bertmani lavastuses Ain Anger.
MÄNGIB INIMESE HINGEGA: Mefisto rolli laulab Dmitri Bertmani lavastuses Ain Anger. Foto: Harri Rospu

Rahvusooper Estonia alustab homsest laupäevaste veebietendustega Facebookis ja avaetendusena saab algusega kell 19 jälgida Charles Gounod' ooperit „Faust“, kus Mefisto rolli laulab Ain Anger.

Ooperi on lavastanud Dmitri Bertman Moskva Helikoni ooperiteatrist. Dirigent on Vello Pähn ja kunstnik Ene-Liis Semper. Teistes osades Oliver Kuusik, Joanna Freszel, Rauno Elp, Helen Lokuta jt. Näitamisele tuleb otsesalvestus, mis võeti koostöös Eesti rahvusringhäälinguga üles 2014. aasta 23. ja 25. jaanuari etendustel. Etendus jääb järele vaadatavaks üheks nädalaks ja järgmisel laupäeval tuleb näitamisele juba uus lavateos.

Etendused jõuavad netti koostöös Eesti rahvusringhäälingu ja Estonian Records Productioniga ja nende vaatamine on publikule tasuta. Facebooki kontot selleks omama ei pea. Etendust saab näha veebiaadressil https://www.facebook.com/Rahvusooper/live/

Faust – kaup saatanaga

1859. aastal esietendunud „Faust“ on helilooja Gounod’ kõige kuulsam ooper. See räägib tuntud loo, kuidas Faust müüb oma hinge saatan Mefistole ja saab temalt vastu nooruse. Kuid saatanaga kaupa tehes võitjaid ei ole.

„Mefisto jätab inimestele kogu aeg kaks võimalust: ahvatlusele järeleandmise ja sellest keeldumise. Iga kord, kui ta inimesele valiku annab, valib inimene just selle halvema tee, ja see tõstatab küsimuse: kas nii rumalale olevusele, nagu inimene, peaks üldse valikuvõimaluse andma? Mefisto aga ei kaota lootust,“ rääkis lavastuse kunstnik Ene-Liis Semper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles