Koroonaviirusega nakatunud on tuvastatud 18 hooldekodus üle Eesti

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Pärnumaal Jõesuus psüühiliste erivajadustega noorte erihoolekandeasutuses Viira Kodu eelmisel nädalal tehtud laustestimisel andis ühe töötaja COVID-19 proov positiivse vastuse.
Pärnumaal Jõesuus psüühiliste erivajadustega noorte erihoolekandeasutuses Viira Kodu eelmisel nädalal tehtud laustestimisel andis ühe töötaja COVID-19 proov positiivse vastuse. Foto: Mailiis Ollino

Läinud nädalal mitmel pool Eestis läbi viidud ulatusliku testimisega suurenes hooldekodude arv, mille elanikel või töötajatel avastati nakatumine Covid 19 viirusega, sotsiaalministeeriumi andmeil 18-le.

Lisaks neljale Saaremaa hooldekodule on koroonapositiivsetest seni teada antud Narva ja Alutaguse hooldekodus Ida-Virumaal ning Jõesuu psüühiliste erivajadustega noorte erihoolekandeasutuses Viira Kodu Pärnumaal. Sotsiaalministeeriumi värskete andmete järgi suurenes nakkusega hooldekodude hulk Eestis läinud nädalal veel üheteistkümne võrra.

Hetkel on koroonaviirusega hoolekandeasutusi Eestis järgnevalt: Saaremaa 4, Harjumaa 4, Ida-Virumaa 3, Pärnumaa 2, Viljandimaa 2, Põlvamaa 1, Tartumaa 1, Võrumaa 1.

Sotsiaalministeeriumi kommunikatsiooninõunik Silvia Peets ütles Saarte Häälele, et hoolekandeasutuste nimekirja otsustas ministeerium segaduse vältimiseks mitte jagada, arvestades ka asjaoluga, et andmed muutuvad, sest hooldekodusid järjest testitakse.

"Meie poole on pöördunud mitmed hooldekodud, kes on avastanud oma nime mõnest uudisest ning see on tekitanud palju ärevust nii personali kui klientide lähedaste ja kogukonna hulgas. Mitmete juhtumite puhul on ka tegemist hooldekoduga, kus on töötaja olnud juba nädalaid tööst eemal ning kelle test on olnud positiivne, aga kõikide ülejäänute testid on olnud negatiivsed," selgitas Peets. Ta lisas, et kaalumisel on kõikide Eesti hooldekodude laustestimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles