Vald: sotsiaaltransporti vajav inimene abita ei jää

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Taksojuht Arvi Hallik, nagu teisedki riigihanke võitjad, sotsiaaltranspordi teenust eriolukorra ajal osutada ei saa.
Taksojuht Arvi Hallik, nagu teisedki riigihanke võitjad, sotsiaaltranspordi teenust eriolukorra ajal osutada ei saa. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse kinnitusel ei jää sotsiaaltransporti vajavad inimesed abita ka eriolukorra ajal.

11. märtsil valla sotsiaaltransporditeenuse riigihanke tulemused kinnitanud Saaremaa vallavalitsus andis hanke võitjatele teada, et teenuse pakkumine tuleb edasi lükata olukorra normaliseerumiseni.

Mikk Tuisk.
Mikk Tuisk. Foto: Saarte Hääl

„Arvestades viiruse levikuga ja vabariigi valitsuse kehtestatud eriolukorraga hindas Saaremaa vallavalitsus riske, mis on seotud sotsiaaltranspordi sihtgruppi kui riskirühma kuuluva elanikkonna osa võimaliku nakatumisega,“ selgitas hanke võitjatele saadetud kirjas vallavalitsuse otsust majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk.

„Kui eriolukord möödas, liikumise vajadused ja võimalused jälle suuremad, lähme asjaga edasi,“ kinnitas vallavalitsuse sotsiaaltranspordi nõunik Aare Voksepp. „Loodame, et see aeg tuleb peagi.“

Voksepa sõnul toimib sotsiaaltransport vallas eriolukorra ajal edasi samamoodi kui seni.

„Teenuse saamiseks tuleb pöörduda valla sotsiaalosakonna või oma sotsiaaltöötaja poole, kes teeb otsuse teenusele suunamise osas,“ ütles Voksepp. „Sõidud teeb valla sotsiaaltöötaja, senine koostööpartner või tehakse sõit mõne valla sõidukiga muude tööde kõrvalt.“

Voksepp tõdes, et vajadus sotsiaaltranspordi järele on praegu kehtivate piirangute ajal väga väike. „Usun, et kellegi sõit tegemata ei jää,“ lausus nõunik.

Sotsiaaltranspordi pakkujate leidmiseks korraldatud riigihanke võitsid MTÜ Saare Taksotellimiskeskus, taksojuht Arvi Hallik, OÜ Siinorite Transportteenus OÜ, Tehtal OÜ ja MTÜ Saaremaa Puuetega Inimeste Koda.

Sotsiaaltranspordi teenus on mõeldud inimestele, kes oma füüsilise või psüühilise erivajaduse tõttu ei saa kasutada isiklikku või ühissõidukit ning kellele valla sotsiaalosakond võimaldab sotsiaaltransporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles