KIRI OOKEANILT #SAARLASTELE ⟩ Olge tublid ja pidage vastu!

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Admiral Bellingshauseni meeskond St. Thomase saarel. Vasakult Kaido Kama, Ahto Aaslav-Kaasik, Meelis Saarlaid, Jaan Tätte ja Peeter Saar.
Admiral Bellingshauseni meeskond St. Thomase saarel. Vasakult Kaido Kama, Ahto Aaslav-Kaasik, Meelis Saarlaid, Jaan Tätte ja Peeter Saar. Foto: Erakogu

Jahtlaev Admiral Bellingshausen on oma teekonnal koju jõudnud St.Thomase saarele, kus õnnestub enne Atlandi ületamist tankida ja proviandivarusid täiendada. 

Koroonapandeemia tõttu oma Artkika-reisi katkestanud meeskond on seilanud vahetpidamata alates Tšiilist. Algselt Alaska poole pandud kurssi muudeti kuna meeskonda ei lastud kuskil maale. Reederid andis meeskonnale käsu laev Saaremaale tuua. Praegu on eeldatavaks saabumise ajaks mail lõpupäevad. Admiral Bellingshausenil on meeskond koosseisus Meelis Saarlaid, Jaan Tätte, Peeter Saar, Ahto-Aaslav Kaasik ja Kaido Kama. Osad neist pidid maha minema juba mitu nädalat tagasi, kuid nüüd on sunnitud ette võtma pika merereisi. 

KIRI KOJU

Oleme siin maailmamerel nagu lindpriid. Täna jõudsime St.Thomase saarele, mis meie jaoks püha paik. Siin saarel elas ja toimetas esimene eestlastest ümbermaailmapurjetaja: Ahto Valter.

Tegelikult oli meil tõsine vajadus leida saareke, kus täiendada laeva varusid. Plaanisime selleks Puerto Rico saart, kuid sinna meid ei lastud.

Nüüd mõtleme, et kui sama murega pöördub Saaremaa poole purjekas, kel samad probleemid (kütus, toit, vesi), siis kuidas suhtuda? Lihtne vastus: mõistvalt.

Meie laevapere igatseb kodusadamat. Olgu selleks Saaremaa, Vilsandi, Karula, Haapsalu või Harku järv.

Paari päeva pärast alustame meresõitu üle Atlandi ookeani ja hoiame tempot, sest kodu ootab! Olge tublid ja hoiame pöialt!

Meie meeskond kallistab!

Meelis Saarlaid
kapten
S/Y Admiral Bellingshausen

S/Y Admiral Bellingshauseni asukoht
S/Y Admiral Bellingshauseni asukoht Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles