Neli bussiliini pannakse ajutiselt kinni

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
BUSSE ON VAJA: Bussijuht Ago Tamm nendib, et paljude jaoks on buss ainus liiklemisvahend.
BUSSE ON VAJA: Bussijuht Ago Tamm nendib, et paljude jaoks on buss ainus liiklemisvahend. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus otsustas alates järgmisest esmaspäevast eriolukorra tõttu käigust ära jätta need liinid, kus sõitjaid sisuliselt ei ole.

Ajutiselt võetakse käigust ära liin nr 1114 Kuressaare–Salme–Kuressaare; nr 3105 Kuressaare–Randvere–Mustjala; nr 3106 Mustjala–Randvere–Kuressaare; nr 3107 Kuressaare–Randvere–Mustjala–Küdema–Tagaranna–Mustjala–Randvere–Kuressaare.

Eile Sõrve poolt liinilt tulnud GoBusi bussijuht Ago Tamm tunnistas, et reisijaid on väga palju vähemaks jäänud. Samas ei saa öelda, et mõni liin täitsa tühi oleks. Tõsi, mõnikord on sõitjaid vaid üksikuid. Eilegi näiteks tuli Salmelt linna vaid kaks inimest. 

Bussijuht ütles, et paljude maapiirkonna inimeste jaoks on buss ainus liiklemisvahend. Bussiliiklust ei saa kindlasti vaadata vaid algus- ja lõpp-punktiga Kuressaares. Praegu käibki enamik sõitmist just maapiirkondade peatuste vahel. “Näiteks läheb keegi oma kodukülast lähemasse poodi,” tõi ta näite. Samamoodi käiakse bussiga vanemate inimeste eest hoolitsemas. Bussijuhi sõnul on tihti sõitmas ühed ja samad reisijad, mis näitabki, et neil muud liikumisvõimalust ei ole. 

Ülejäänud liinid, kaasa arvatud linnaliinid, lähevad 20. aprillist kuni eriolukorra lõpuni üle suvegraafikutele. “Seda otsust tehes lähtus vallavalitsus sellest, et koolides tavapärast õppetööd ei toimu,” ütles valla transpordinõunik Kaarel Tang

Reisijad on bussijuhi sõnul eriolukorra tõttu ettevaatlikud. Paljud kannavad maski, võõrastega püütakse distantsi hoida nii palju, kui bussis ruum seda võimaldab. Juht, kellest bussi sisenejad ja sealt väljujad üsna lähedalt mööda käivad, lisas, et ega tal reisijatega kontakti ei ole ning busse desinfitseeritakse korrapäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles