Toidupank vajab annetajate abi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Saaremaa Lihatööstuse turundusjuht Siret Läets (paremal) annab kanalihatooteid üle Kuressaare Toidupanga esindajale Sirli Kundratsile.
Saaremaa Lihatööstuse turundusjuht Siret Läets (paremal) annab kanalihatooteid üle Kuressaare Toidupanga esindajale Sirli Kundratsile. Foto: Ann Õun/Saarte Hääl

Kuna eriolukorra ajal on Kuressaare Toidupanga abi vajavate inimeste hulk jõudsasti kasvanud, vajab Toidupank annetajate tuge.

Kuressaare Toidupanga Vete tänava ruumides vabatahtlikke praegu askeldamas ei leia. Toidupakke paneb kokku koordinaator Sirli Kundrats üksi.

„Eriolukorra tõttu püüame hakkama saada nii väheste inimestega kui võimalik,“ selgitas Kundrats. Lisades, et tööd on kriisieelse ajaga võrreldes tublisti rohkem.

„Kliente on meil kõvasti rohkem kui enne eriolukorda,“ tähendas Kundrats. Tema sõnul kuulus enne eriolukorda nädalas abi saanute nimekirja 110-120 leibkonda, nüüd aga 140-150.

“Kardan, et abivajajaid tuleb veelgi juurde,“ ütles Kundrats. Soovitades neil, kes kriisiolukorra tõttu toimetulekuraskustesse sattunud ja Toidupanga abi vajaks, pöörduda valla sotsiaaltöötaja või sotsiaalosakonna poole.

Kuigi Selver, Rimi ja Coop annavad endiselt oma „parim-enne“ tähtaja ületanud söögikraami Toidupangale, Kundratsi sõnul üksnes sellest siiski ei piisa.

„Aeg-ajalt saame kauplustest ainult leiba-saia, ent inimestel on tarvis mitmekülgsemat toitu,“ ütles Kundrats. „On lapsi, kellele soe koolilõuna oli päeva ainus korralik toidukord, praegu aga lapsed koolis käia ei saa.“

Varem oli suur abi toidukogumispäevadel kaupluste klientide annetatud toodetest, eriolukorra tõttu pole aga poodides toidukogumiskampaaniaid korraldada võimalik.

Kundratsi sõnul on Kuressaare Toidupanka eriolukorra ajal õnneks palju aidatud. Appi tulid näiteks kauplustekett Rimi, Coca-Cola Eesti, Saaremaa Lihatööstus, Saaremaa Piimatööstus ning Karja Pagar. Kuressaare Spordikool tõi Toidupangale oma kohvikutest järele jäänud kraami, Saaremaa ühisgümnaasiumi noored aga on annetanud kabaree sponsorite tooteid, kuna etendused jäävad eriolukorra tõttu ära.

„Praegu tegutsemegi peamiselt annetajate toel, aga kui kaua niimoodi jätkata saame, ei tea,“ tõdes Kundrats.

Kõige suurem puudus on Kuressaare Toidupangal kuivainetest, purgisuppidest ja teistest kauasäilivatest toodetest.

Kes soovib Kuressaare Toidupangale söögikraami annetada, võib Sirli Kundratsiga ühendust võtta telefonil 56953191.

Rahalisi annetusi saab teha nii katusorganisatsioonile Eesti Toidupank kui ka eraldi Kuressaare Toidupangale.

Kuressaare Toidupangale annetades tuleb ülekande saajaks märkida MTÜ Kaks Kala, konto number on EE622200221044984819. Selgituseks kirjutage „Annetus“ ja oma isikukood (kui soovite tulumaksutagastust).

Eesti Toidupanka saab aidata internetis annetuskeskkonna "Ma armastan aidata" kaudu. Samuti on avatud annetustelefonid. Helistades numbrile 9009005, annetad 2 eurot. Helistades numbrile 9009010, annetad 8 eurot (Annetus läheb arvesse siis, kui kõne kestab vähemalt 10 sekundit.) Annetada saavad kõik Telia, Elisa ja Tele2 kliendid. Operaatorid vahendavad Toidupangale teenust tasuta.

Pangaülekannet tehes tuleb märkida raha saajaks SA Eesti-Hollandi Heategevusfond (Eesti Toidupank) ning selgituseks Annetus“ + oma isikukood Konto number on EE982200221049027713.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles