Kalapüügikirg tõi parima kandlemängija tiitli

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ARABELLA oli nõus võistlusel osalema ainult juhul, kui saab seejärel särge püüdma minna.
ARABELLA oli nõus võistlusel osalema ainult juhul, kui saab seejärel särge püüdma minna. Foto: Saarte Hääl

17. aprillil videote põhjal korraldatud rahvapillide e-võistumängimisel hinnati kandlemängijate nooremas vanuserühmas parimaks rahvakandle mängijaks Orissaare muusikakooli õpilane Arabella Peedu.

Auhind võinuks saamatagi jääda, sest noor kanneldaja ei kippunud võistlusele just ülearu innukalt. “Ta oli nõus osalema ainult juhul, kui saab kalale minna,” muigas Arabella ema Jane Saartok. “Eks harjutamine on tüütu tegevus. Aga kokkuvõttes oli seda väärt,” lisas ta. 

Ka võistumängimisel osalemise eest preemiaks lubatud kalalkäik oli väga edukas. “Saak on kuivamas ja käiakse ikka juba vaatamas, mitu kala sealt saaks päevas ära süüa,” ütles Saartok.

Võistlusvideo võeti üles päev enne saatmistähtaega, 9. aprillil. “Tuli teha üsna mitu võtet, sest kusagil läks ikka miskit segi või tegi keegi kõrvalt häält,” lausus noore kanneldaja ema. Ta lisas, et sedalaadi võistlus on väga tore ettevõtmine ja pakub lastele mõnusat vaheldust. 

Arabella õpetaja Õie Pärtel ütles, et lapsevanematel oli selle võistluse juures väga oluline roll, kuna nemad pidid leidma võimaluse video salvestamiseks. Aga neljandas klassi õppiv mängija ise on ka andekas. Varem mängis ta väikekannelt ja suurt rahvakannelt, mis nüüd auhinna tõi, harjutab alles möödunud sügisest. 

“Ta mängib hästi ja mõnusalt, rahvapärase jõulise stiiliga. Tehnika on ka päris hea, sõrm jookseb juba päris kenasti,” märkis õpetaja.

Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatud konkursil osalemiseks saatis eelnevalt oma video 68 noort pärimusmuusikut, kes olid jagatud erinevatesse vanuse- ja pilligruppidesse. Vanemas rühmas osales ka Krisliin Marii Ottis, kes seekord aga auhinda ei saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles