Kitsaks jäänud Kuressaare päevakeskusele kavandatakse juurdeehitust

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaares Tolli tn 9 /11 asuva päevakeskuse eskiis eritingimusteks.
Kuressaares Tolli tn 9 /11 asuva päevakeskuse eskiis eritingimusteks. Foto: Saaremaa vallavalitsus

Valdade ühinemise järel suurenenud külastajate hulk on tekitanud Kuressaare päevakeskuses ruumikitsikuse, mille leevenduseks käib hoonele juurdeehituse kavandamine.

„Ruumi jääb väheks. Kuna oleme nüüd avatud kogu valla eakatele, siis saavad kõik meie juures käia ja külastajate arv on kasvanud. Suuremate ürituste ajal oli juba varem nurinat, et õhku on vähe ja tantsuruumi ei jagu,“ rääkis päevakeskust haldava vallaasutuse Kuressaare Hoolekanne juht Ene Vahter.

Kindlasti tuleb laiendusega juurde saalipinda, aga päevakeskuse soov oleks saada lisaruume ka personalile ja eakate ringide läbiviimiseks. Kuna päevakeskus paikneb Kuressaare vanalinna kaitsetsoonis, sõltub juurdeehituse maht sellest, mida muinsuskaitseamet Tolli tn 9/11 kinnistul teha lubab. Lõplik ruumiprogramm selgub siis, kui on teada, kas hoone laienduse saab teha ühe- või pooleteisekordse.

Saaremaa vald esitas 20. aprillil taotluse riigieelarvest toetuse saamiseks kõnealuse kinnistu muinsuskaitse eritingimuste koostamiseks muinsuskaitseameti poolt. Vald soovib juurdeehituse suuruseks ligikaudu 100 m2.

Projekteerimiseks on rahaline kate olemas tänu Keskerakonnale, kes suunas möödunud aasta lõpus riigikogu nn katuserahast päevakeskuse laienduseks 30 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles