Ooperipäevad lükkuvad järgmisse aastasse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
EESTI KONTSERDI JUHT KERTU ORRO (fotol keskel).
EESTI KONTSERDI JUHT KERTU ORRO (fotol keskel). Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Kontsert teatas eile, et lükkab kõik suvised suurfestivalid, sealhulgas Saaremaa ooperipäevad, järgmisesse aastasse.

“Meie oma publiku ja esinejate tervist ohtu ei sea, niisamuti oleks edasiste finantsriskide võtmine vastutustundetu,” ütles Eesti Kontserdi juht Kertu Orro, kelle sõnul ei anna valitsuse sõnumid eriolukorra pikendamisest ja signaalid võimalike regionaalsete piirangute kohta suvel kindlust tänavuste suurürituste ettevalmistustega edasi liikuda. See sundiski tegema otsuse festivalid edasi lükata.

Viimastel nädalatel on Eesti Kontsert pidanud läbirääkimisi oma olulisemate väliskülalistega, et järgmise aasta festivalid saaksid toimuda samadel tingimustel nagu tänavu ehk programmid ei muutuks. Käed on löödud Horvaatia rahvusteatriga Zagrebis, kes pidanuks olema Saaremaa ooperipäevade tänavune külalisteater.

“Seoses keerulise olukorraga maailmas ei ole meil tänavu võimalik Eestisse tulla ja jagada teiega oma kirge hea muusika vastu. Küll aga on mul hea meel, et näeme Saaremaal juba aasta pärast,” ütles teatri kunstiline juht Marcello Mottadelli oma videopöördumises. Oma jaa-sõna on öelnud ka Saaremaa ooperipäevadel esinev Taani trupp Sew Flunk Fury Wit.

Orro tänas Saaremaa valda igakülgse ja asjaliku koostöö eest, samuti Olerex AS-i, kes on kinnitanud, et vaatama keerulistele aegadele jätkab ka 2021. aastal Saaremaa ooperipäevade peatoetajana.

Kõikide suvefestivalide programmid jäävad samaks ning juba ostetud pääsmed kehtivad samadel tingimustel ka aasta pärast. “Oleme tänulikud kõigile, kes pileteid kohe tagasi müüma ei kiirusta. Kes aga järgmise aastani oodata ei taha, saavad need ikka tagasi müüa, kuid palume inimestelt mõistvat suhtumist ja varuda pisut kannatust,” lausus Orro.

Ooperipäevade pikaajalise koostööpartneri OÜ Arensburg tegevjuhile Terje Nepperile otsus üllatusena ei tulnud. Kuna see oli õhus juba pikemat aega, siis ettevõte ooperipäevadeks ettevalmistusi tegema ei hakanud. “Eelnevatel aastatel oleme juba selleks ajaks töökuulutused üles pannud ja muud kokkulepped sõlminud, sel aastal me ei kiirustanud,” lausus Nepper. 

“Ilmselt järgneb nüüd suurem majutusbroneeringute tühistamine ka ooperipäevade ajaks kõigis hotellides. See suvi tuleb niikuinii turismile väga kesine,” lisas ta.

Horvaatia Rahvusteatri Zagrebis kunstilise juhi Marcello Mottadelli täispikkuses videopöördumine Eesti ooperisõpradele on allalaaditav SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles