Algas Kihelkonna maantee uuendamine

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Teetööd kõnealusel lõigul kestavad viis kuud.
Teetööd kõnealusel lõigul kestavad viis kuud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Maanteeamet alustas täna Kihelkonna maanteel Kuressaare–Tõlli lõigu rekonstrueerimistöödega, millega kaasnevad liikluspiirangud. 

Viis kuud kestavate teetööde käigus tuleb arvestada liikluspiirangutega vahetult töötsoonis ning ajal, mil tee on veel asfalteerimata, teatas maanteeamet.

Liikluse reguleerimiseks kasutatakse foore või liiklusreguleerijaid, alati on liiklejatele avatud vähemalt üks sõidusuund. Töötsoonis tohib olenevalt tehtavatest töödest sõita 30-50 km/h.

Ligi kuue kilomeetri pikkuse Kuressaare–Tõlli teelõigu olemasolev kattekiht freesitakse, rajatakse uued dreen- ja killustikukihid ja ehitatakse uus bituumenstabiliseeritud alus. Kogu lõigule ehitatakse uus ühekihiline asfaltbetoonkate ja asendatakse kõik truubid ja liikluskorraldusvahendid.

Uue hingamise saab 1959. aastal ehitatud Matu sild, mis tööde käigus rekonstrueeritakse. Matu silla remondi ajaks rajatakse ajutine ümbersõit olemasoleva silla kõrvalt. Samuti rajatakse Lahekülla valgustatud kergliiklustee.

Objekti projekteerija oli Nordecon AS. Omanikujärelevalvet teostab OÜ Lindvill ja ehitustöid teeb AS TREV-2 Grupp. Tööde maksumus kokku on 2,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles