Kellel kadus jalgratas, kanuu või ratastool?

Kristina Õun
, Reporter
Copy
AARE ALLIK näitab rattaid ja ratastooli, mis politsei hoiukambris oma omanikke ootavad.
AARE ALLIK näitab rattaid ja ratastooli, mis politsei hoiukambris oma omanikke ootavad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Taas on kätte jõudnud aeg, mil Kuressaare politseijaoskond peab tühjendama oma "kolikambrit" ning andma Saaremaa vallale üle kaotatud ja leitud asjad. Veel on viimane aeg anda endast märku neil, kellel on kaduma läinud jalgratas, kanuu või näiteks laste ratastool.

Kuressaare politseijaoskonna juhtivpolitseinik Aare Allik ütles, et maikuu esimeses pooles plaanib politsei Saaremaa vallale üle anda Kuressaare politseijaoskonnas hoiul olevad asjad, mis pole seni omanikku leidnud. 

Need on viimase aasta jooksul Saaremaalt leitud jalgrattad (mida on ca tosin) ja näiteks ka kanuu, mida keegi pole omaks tunnistanud. Veel on pakkumisel üks laste ratastool, pisividinaid ja telefone, ka üks riietekott.

Aare Allik ütles, et pisike laste ratastool leiti eelmise aasta märtsis Kauba tänavalt ning pingutused omaniku leidmiseks pole vilja kandnud. Enamik jalgrattaid on üles korjatud Kuressaare linnast. 

Põnev leid oli Kuressaare kesklinnast leitud sularaha, kui politseinik leidis 500-eurose kupüüri. 

"Kui ratas on juba pikemat aega kuskil seisnud, siis võtab patrull selle kaasa või inimesed teatavad, et on omanikuta ratas. Igal aastal on selliseid leide umbes 30 kandis ning nendest ligi pooled jõuavad inimesteni tagasi. Kui inimene tuleb oma asjale, näiteks rattale, järele, peab ta suutma kirjeldada, missugune ta jalgratas on," rääkis Allik.

Kanuu leidis patrull mere äärest, oli kaldale uhutud. Aste kandis leiti aga bussipeatuse juurest kolm murutrimmerit.

Põnev leid oli Kuressaare kesklinnast leitud sularaha, kui politseinik leidis 500-eurose kupüüri. "Selleks, et omanik selle kätte oleks saanud, oleks ta pidanud tulema ja ütlema, kus ja kui palju ning millistes kupüürides ära kaotas," selgitas Aare Allik, kelle sõnul raha omanikku ei leidnudki ning see kanti rahandusministeeriumi kontole. Sealt omakorda saab leitud raha endale Saaremaa vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles