Humana tahab Saaremaa rõivakonteineritest loobuda (2)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
UUT KOGUJAT TARVIS: Kuna rõivakonteinerid on Saaremaal hästi vastu võetud, ei taha vald neist loobuda. Vaja on leida vaid uus koostööpartner.
UUT KOGUJAT TARVIS: Kuna rõivakonteinerid on Saaremaal hästi vastu võetud, ei taha vald neist loobuda. Vaja on leida vaid uus koostööpartner. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kasutatud riietega tegeleva Humana sorteerimiskeskuse tegevjuht Margus Suik pöördus Saaremaa valla poole sooviga lõpetada koostöö üle maakonna asuvate rõivakonteinerite osas, kuna neisse toodav riidekraam ei ole alati kõige kvaliteetsem.

Humana Estonia infojuht Mari-Helene Kaber tõdes, et Humana ja vald peavad tõepoolest kogumise koostöömudeli osas praegu läbirääkimisi ja rohkem infot oskavad nad anda alles siis, kui kõnelused on läbi.

KATRIN KOPPEL
KATRIN KOPPEL Foto: Saarte Hääl

Valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel kinnitas, et Humana on avaldanud soovi lepingu lõpetamiseks seoses eeldatust suuremate kuludega. “Saaremaalt ja Muhust kogutavate riiete hulgas on veidi rohkem sellist kraami, mida enam müüki panna ei saa, ja on ka päris taaskasutuskõlbmatut kraami, mis tuleb lihtsalt ära visata,” põhjendas Koppel. Ka kohapeal konteinerite tühjendamise kulud on päris suured. Konteinerid on lisaks Kuressaarele ka Orissaares ja Muhus.

Ühtlasi mõjutas Humanat Koppeli sõnul ka eriolukord, kuna kauplused ja sorteerimiskeskus tuli sulgeda. “Kõige selle tulemusena ongi Humana pöördunud meie poole teatega lepingu lõpetamise kohta juhul, kui vald ei leia võimalust osa kulude enda kanda võtmiseks,” sõnas valla jäätmete peaspetsialist.

“On ka päris taaskasutuskõlbmatut kraami, mis tuleb lihtsalt ära visata.”

Riidekonteinerid on iseenesest nii Saaremaa kui ka Muhu elanike poolt väga hästi vastu võetud ja seetõttu ei tahaks vallaesindajad neist täielikult loobuda. “Oleme just tellinud uued kleebised ja konteineritele tehakse ka pisiremont,” tõdes Katrin Koppel, kelle sõnul otsivad nad nüüd alternatiivseid koostööpartnereid.

Suhelnud on vald ses osas näiteks Uuskasutuskeskusega. “Kindlasti arutame järgmisel nädalal ka võimalust võtta osa kulusid enda kanda,” kinnitas Koppel. Midagi konkreetsemat ta aga edasise kohta veel öelda ei saanud. Humana teate kohaselt soovivad nad rõivaste kogumise Saaremaal ja Muhus lõpetada juulikuus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles