Koolide aktustel tuleb järgida riiklikke piiranguid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Lilled. Foto on illustreeriv.
Lilled. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saaremaa vallavalitsus andis koolidele lõpuaktuse korraldamiseks juhise,et tuleb järgida riiklikult seatud tingimusi ürituste korraldamiseks. See tähendab, et mingis mahus saavad aktused toimuda, kuid kõik soovijad neil osaleda kindlasti ei saa. Lõpupidusid sel aastal ei korraldata.

Vallavalitsuse haridusosakonna juhataja Urmas Treiel võttis lühidalt kokku, et esiteks ei ole üritustel soovitav osaleda riskirühma kuuluvatel või siis 65+ vanuses inimestel. Maikuus saaks välitingimustes korraldada kuni viiekümne inimesega üritusi, mis puudutaks siis peamiselt lasteaedade lõpetamist.

Koolide puhul saaks alates juunist korraldada 50 inimesega ürituse siseruumides või 100 inimesega ürituse väljas. Treieli sõnul otsustab aktuse formaadi iga kool eraldi.

Alates esmaspäevast on avatud kõik lasteaiad. Lasteaedade avalikud mänguväljakud tehakse lahti 30. maist. Koolide puhul soovitatakse jätkata distantsõppega. Suured linnakoolid seda ka teevad. Urmas Treiel ütles, et mida väiksem maakool, seda paindlikum saab olla. Tema teada on näiteks väikese õpilaste arvuga Kihelkonna kool teatanud, et nad jätkavad õppetööd koolis, kuna kõik nõuded on täidetud. Pisemates gruppides alustatakse abiturientide eksamikonsultatsioonidega ning näiteks Kuressaare ametikoolis käiakse pisemate gruppidena koolis mõnel päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles