Mida vähem turumoonutusi, seda parem Eesti põllumehele

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
PRESIDENT PEREFARMIS: President Kersti Kaljulaid ja perefarmi juht Ülar Tänak koos tütar Janelliga. Tagaplaanil seisab Ülari poeg, ettevõtte loomakasvatusjuht Janar Tänak, kellel süles õetütar Roosi-Marie.
PRESIDENT PEREFARMIS: President Kersti Kaljulaid ja perefarmi juht Ülar Tänak koos tütar Janelliga. Tagaplaanil seisab Ülari poeg, ettevõtte loomakasvatusjuht Janar Tänak, kellel süles õetütar Roosi-Marie. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid rääkis teisipäeval pärast Tänakute perefarmi külastamist, mida ta arvab saarte piimandustoetusest ja turumoonutustest Euroopa Liidu liikmesriikides.

Kaljulaid märkis, et kuigi Euroopa Liidu põllumajandustoetused tulevad ühisest eelarvest, jääb igale liikmesriigile toetuste maksmisel valikuvõimalus ja lõppkokkuvõttes on pilt üsna erinev. Mõned riigid eelistavad väiksemaid traditsioonilisemaid ettevõtjaid ja maksavad suurtele farmidele vähem, teised, vastupidi, eelistavad põllumajanduses maksimaalset efektiivsust. 

"See on riikide oma vaba valik, keda ja kuidas me toetame, ja natuke määrab see ka sinu konkurentsisituatsiooni naabrite suhtes," sõnas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles