TÖÖLE! Kohalik tööpõld vajab maasikakorjajaid ning farmitöölisi

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Maasikad.
Maasikad. Foto: Meelis Meilbaum

Hooajalised tööd, kuhu Eestis enim kandideeritakse, on hetkel maasikakorjaja-põllutööline ja aiandustööline. Populaarseimate ametite sekka mahuvad ka lehekandja, suvehooaja klienditeenindaja ja farmitööline.

Hooajatööde puhul on oluline, et tööandja tooks tööpakkumisel selgelt välja pakutavad tingimused, tõdes CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. Näiteks on 38% hooajalistest tööpakkumistest avalikult välja toodud palganumber, mis lihtsustab värbamist ja aitab kiiremini leida sobivaid hooajalisi töötajaid.

„Maasikakorjaja ametile pakuvad tööandjad kuu keskmiseks teenistuseks palka alates 600 kuni 1200 euroni, kuid leidub ka suuremaid palgapakkumisi,“ sõnas Auväärt.

Tööpakkumiste all on tänase seisuga üle 80 pakkumise, mis asuvad Saare maakonnas. Tööd on seejuures pakkuda enam kui 210 inimesele.

Eesti töötukassa tööpakkumiste all on tänase seisuga üle 80 pakkumise, mis asuvad Saare maakonnas. Tööd on seejuures pakkuda enam kui 210 inimesele. Kui vaadata, mida parasjagu pakutakse, siis Eesti populaarseim hooajatöö – maasikakorjaja – on pakkumiste all ka Saaremaal. Suvise töö eest maasikapõllul makstakse palka tunnitasu alusel ning sõltuvalt tundidest on võimalik teenida isegi kuni 1000 eurot.

Kui söögikohad on oma suvised teenindajad ilmselt juba leidnud, sest praeguste pakkumiste alt taolisi kuulutusi ei leia, siis mõningad suvised teenindajad on veel leidmata. Näiteks otsib suveabilisi Saare Selver, kes pakub töötajale palgaks 4 eurot tunnis.

Samuti populaarset hooajatöös Eestis – aiatööd – on Saaremaal pakkuda Tõlluste mõisa juures, kuhu otsitakse abitöölist. Kandideerimisel tuleb kasuks seejuures traktoristi lubade olemasolu ja töökogemus traktoriga töötamisel. Tööülesandeks on muidu aga mõisa pargi haljastuse ja hoonete korrashoid. Juunist oktoobri lõpuni vältava töö eest pakutakse brutokuupalgana 800-900 eurot.

Farmitööd pakutakse Kiratsi farmis, kuhu otsitakse lüpsjat-farmitöölist. Palk sõltub sel ametipostil piimakogusest, ent uuele töötajale lubatakse vähemalt 800-1100 eurost kuupalka. Samal ajal otsitakse Audlasse vähemalt kahte traktoristi, kuid sel puhul pole tegemist enam hooajatöö vaid tähtajatu töölepinguga.

Kõige populaarsemale hooajalisele töökohale kandideerib Eestis keskmiselt üle 100 tööotsija, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles