Abivallavanem Helle Kahm pälvib kirikusõbra tunnustuse

, Saarte praost, Saaremaa vallavolikogu liige
Copy
KIRJUM JA VÄRVILISEM: Suvi keskväljakul tuleb abivallavanem Helle Kahmi sõnul värvilisem kui kunagi varem, sest nälg kultuuri ja rõõmu järele on ülisuur.
KIRJUM JA VÄRVILISEM: Suvi keskväljakul tuleb abivallavanem Helle Kahmi sõnul värvilisem kui kunagi varem, sest nälg kultuuri ja rõõmu järele on ülisuur. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vastavalt praostkonna nõukogu ettepanekule, antakse kirikusõbra tunnustus 2020. aastal abivallavanemale Helle Kahmile hea koostöö eest koguduste ja Saaremaa valla vahel.

Igal aastal omistatakse sinodi raames kirikusõbra tunnustus ühele mittevaimulikust isikule, kes on möödunud aastal või pikema aja jooksul aidanud edendada kristlikke väärtusi või säilitada kristlikku kultuuripärandit.

2020. aasta sinod otsustati pidada Mustjalas algselt 13. mail. Maad tabanud viirusepuhang tegikavadesse omad korrektuurid ning Sinod toimub Eesti lipu päeval ehk 4. juunil. Kell 10.30 alanud jumalateenistusel Mustjala Anna kirikus jutlustas piiskop Joel Luhamets.

Mustjala rahvamajas täna toimuva sinodikoosoleku raames tervitab kohaviibijaid Saaremaa volikogu esimees Tiiu Aro. Peapiiskop Urmas Viilma peab ettekande: „Piiskoppide ja piiskopkondade osa EELK identiteedis“

EELK Saarte praostkonda kuulub 20 kogudust, mida teenivad 13 vaimulikku. Neist üheksa õpetajat ja neli diakonit. Praostkonnas on neli jutlustajat. Praostkonna sinod koosneb piirkonna vaimulikest ja igast kogudusest kuni kahest valitavast saadikust.

Ristitud ja leeritatud inimesi oli  2019. aastal praostkonna kõigis kogudustes koos lastega kokku 8 934, kellest nimelise liikmeannetus tegi eelmisel aastal  2024 inimest.

Liikmeannetajate arvult on Saarte praostkond Eesti kirikus Tallinna, Tartu, Viljandi, Võru ja Lääne-Harju järel 12 praostkonnast kuuendal kohal, olles statistiliselt Eesti kiriku keskmine kirikupiirkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles