Vald valmistub Kallemäe kooli riigilt üle võtma

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kallemäe kooli direktor Kaire Kiil.
Kallemäe kooli direktor Kaire Kiil. Foto: Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus loodab Kallemäe kooli riigilt üle võttes luua tervikliku süsteemi kõigi hariduslike erivajadustega laste toetamiseks.

Kallemäe kool on ainus kool Saaremaa vallas, mis on spetsialiseerunud haridusliku erivajadusega (HEV-) laste õpetamisele. Riik annaks koolipidamise vallale üle juba järgmisest õppeaastast.

Haridusnõunik Meelis Kaubi sõnul saab Kallemäe kooli liitmisega valla koolivõrku koondada haridusliku erivajadusega laste õppetöö korraldamisega seotud oskusteabe ja kompetentsi.

"Koostöös Saaremaa laste ja perede tugikeskusega tekib võimalus arendada terviklik HEV-laste hariduspõhine toetussüsteem, kasutada erinevaid õppekavasid ja uusi teenuseid," loetles Kaubi. Samuti saaks sotsiaal- ja hariduse tugiteenuseid koondada, lõimida ja laiendada.

Kooli direktor Kaire Kiili sõnul leidub vallas üsna suur hulk lapsi, kes õpivad küll tavalise kooliprogrammi järgi, ent kelle jaoks oleks Kallemäe kool sobivam keskkond. 

Hiljuti renoveeritud hooned ja kooli kasutatava vallasvara annab ministeerium vallale üle tasuta.

Andes kooli Saaremaa vallale pidada, tagab riik selleks kolme aasta jooksul ka rahalise toe.

"Ülevõtmist on pikalt arutatud ja see on erinevate valdkondade ülene," lausus abivallavanem Helle Kahm. "Loodame, et jõuame nüüd teemaga lõpule ning kooli sisu ja vorm saavad tasakaalu."

Kallemäe kooli võimalikku üleandmist kohalikule omavalitsusele ja liitmist Saaremaa valla haridusvõrguga on Saaremaa vallavalitsuse ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad arutanud juba 2018. aastast.

Seda, et Kallemäe kooli hakkaks pidama Saaremaa vald, toetas oma esmaspäevasel koosolekul ka volikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjon.

Volikogu arutab kooli ülevõtmist ning vallavalitsusele läbirääkimiste pidamiseks ja halduslepingu sõlmimiseks volituste andmist oma 19. juuni istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles