Muratsi sadam rõõmustab mänguväljakuga

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
VÄIKESED TALGULISED: Hanna ja Liisa Heina võivad oma tööpäeva üle uhkust tunda.
VÄIKESED TALGULISED: Hanna ja Liisa Heina võivad oma tööpäeva üle uhkust tunda. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Külaelanikud andsid talgutel Muratsi sadamas lihvi uhiuute atraktsioonidega mängu- ja spordiväljakule.  

MTÜ-de Muratsi Kalur ja Muratsi Küla Selts korraldatud talgutele kogunes laupäeva hommikul veerandsada külaelanikku.  Suur osa tööst sai tehtud masinate abil: killustik ja muld laiali laotatud ning maapind enam-vähem tasaseks silutud. Oma käterammule lootnud talguliste hooleks jäi maapind riisuda, kivid ära korjata, muru külvata ja muld siledaks rullida, samuti võrkpalliplatsi jaoks toodud liiv laiali ajada ja siluda. Mehed tegid segu ja paigaldasid muruplatsile äärekivid. Kolme tunniga said haljastustööd tehtud ja rannaala korda.  

MTÜ Muratsi Kalur esindaja Siim Hiie tunnistas oma heameelt, et nii palju külaelanikke talgutele tuli ja kõik kohe usinasti toimetama hakkasid. “Nüüd on jäänud muruplatsile vaid roosid istutada ja oodata, et muru kasvama hakkaks,” sõnas Hiie. 

Endiste lagunenud ja ohtlikuks muutunud atraktsioonide asemel ootavad oma küla elanikke ja külalisi nüüd mängulinnak, liivakast, kiiged, pisike karussell, sportimiskompleks, kolm erineva kõrgusega korvilauda, uued pingid, riietumiskabiin ja jalgrattahoidja. “Tänu Saaremaa vallale saime randa ka uue liiva,” lausus Hiie. Tema sõnul on kumu uuest mänguväljakust juba levida jõudnud – lapsi turnib atraktsioonidel iga päev. 

MTÜ Saarte Kalandus toetas Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi sügisesest taotlusvoorust Muratsi Kaluri projekti sadama mänguväljaku- ja tervisekompleksi rajamiseks 48 627  euroga. Vajaliku omaosaluse aitasid katta Saaremaa vald ja Muratsi elanikud. “Kuna meie kogukonda kuulub palju häid inimesi, kes said appi tulla oma rasketehnikaga või organiseerida sadamaalale oma vahenditest liiva, mulda ja killustikku, sai see töö plaanitust suuremalt ette võetud, et sadamaala terviklikumalt ilusamaks teha. Samuti planeerisime parkimisala ja sõiduala suuremaks, et nii kutselised kui ka hobikalurid saaksid sadamaalal paremini tegutseda,” rääkis Siim Hiie.    

Juunist on Muratsi Kalur hobikaluritele kehtestanud paadi registreerimise kohustuse, kaitasud ja haagise päevatasu. 

“Meil ei ole piisavalt kohti väikepaatidele, aga sellega saaksime tagada organiseerituse sadamas ja tagada kutselistele kaluritele igapäevase ligipääsu kaile ja kala väljavõtuks,” märkis Hiie. Tema sõnul on saadud tuluga kavas katta sadama jooksvad kulud, samuti annab see võimaluse tulevikus erinevatest projektidest omaosalust katta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles