Kaluri tee elanikud soovivad ümbernimetamise arutelu lõpetada

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Herki Sai,
Herki Sai, Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Kaluri tee elanikud ei soostu valla ettepanekuga nimetada tee tänavaks ja soovivad arutelu sel teemal lõpetada, kuna tee ümbernimetamiseks puudub hädavajadus ning veenev sisuline põhjendus.

“Mööname, et küsimus, kas Kuressaare Kaluri tee residentside ala oleks kõige “õigem” nimetada teeks, tänavaks, väljakuks või platsiks, võib olla intellektuaalselt huvitav, kuid näib siia Kaluri teele asendustegevusliku mõtteharjutusena, mis vägagi häirib meie elanikke,” teatas Kaluri tee KÜ esimees Herki Sai.

“Küsimus võib olla intellektuaalselt huvitav, kuid näib siia Kaluri teele asendustegevusliku mõtteharjutusena.”

Ta lisas, et ajalooline nimi, mis kannab Saaremaale omast kultuuripärandit, ei tohiks olla mängukanniks, mida ametnike suva järgi muuta. Piirkonna elanikud jäävad seisukohale, et Kaluri teel asuvad residentsid paiknevad võrreldes tavapärase tänavaga oluliselt teisiti, moodustades küllatki unikaalse ligi ühe hektari suuruse ruumi, mistõttu puudub Kaluri tee ümbernimetamiseks vajadus ka avaliku ruumiga seonduva terminoloogia korrastamist silmas pidades.

Sai osundas ka Viimsile, kus samuti on Kaluri tee, aga ka Pojengi tee, Gerbera tee, Aiandi tee jpt teid, mis võib-olla võiksid olla ka tänavad. “Ehk tasuks eeskuju võtta siinkohal viimsikatest, kes on oma teede ja tänavatega rahul ja rõõmsad ega kipu neid lihtsalt niisama ümber nimetama,” märkis ta. Seetõttu teeb Kaluri tee korteriühistu ettepaneku mõttevahetus nende koduruumi nimetuse muutmise üle lõpetada, säilitades olemasoleva olukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles