I Land Soundi korraldaja loodab saada omavalitsuselt rahalist tuge

Saarte Hääl
Copy
I Land Sound 2018 (Foto: Angelica Õunapuu/Kaspar Viilup)
I Land Sound 2018 (Foto: Angelica Õunapuu/Kaspar Viilup) Foto: ERR

Kuna elamusfestival I Land Sound ei saanud Saaremaa vallavalitsuselt sel aastal luba, on korraldaja Paap Uspenski sõnul järgmisel aastal festivali toimumiseks vajalik omavalitsuse rahaline tugi.

Saarte Hääl kirjutas 26. juunil, et juuli kahel viimasel nädalavahetusel Illiku laiul toimuma pidanud elamusfestival I Land Sound ei saanud Saaremaa vallavalitsuselt luba, sest viimase hinnangul pole üritusel tõenäoline hajutamisnõude täitmine. 

"Meil on loomulikult kahju, et kogu aasta jooksul tehtud töö vilju sel suvel maitsta ei saa. Teisalt mõistame vallavalitsuse otsust, sest kindlasti ei ole kerge teha otsuseid kui kaalul on inimeste tervis, kohalike heaolu ja majanduslikud tegurid," sõnas I Land Soundi korraldaja Paap Uspenski, kes lisas, et nüüdsest suunavad nad kogu oma energia järgmise aastanumbri loomisele.

"Soovime täpsustada loa mitte andmise põhjenduseks toodud fakte. Olukorras, kus müüdud on 1300 festivalipassi, oli plaan jaotada külastajad kahele nädalavahetusele - ühel nädalavahetusel oleks väisanud sündmust 650 inimest, kellele oleks abiks olnud kuni 250 korraldusmeeskonna liiget. Nende 650 külastaja käsutuses oleks olnud 35 000 ruutmeetrine Illiku laid, mis võimaldanuks hajutamise reeglit kenasti järgida," arutles Uspensk, kelle sõnul oli plaanis panna festivalialale 10 desinfitseerimispunkti, lisaks 3 tükki alast väljas.

Uspenski ütles, et vallavalitsusele esitati pikk nimekiri nakkuse levimise tõkestamiseks mõeldud tegevustest: lavad ja tegevused eranditult välitingimustes, pindade regulaarne desinfitseerimine, kontaktivabad teenused, suurendatud turvameeskond, pidev teavitustöö ja viidad.

"Hindasime enda valmisolekut viiruseohtu minimaliseerida heaks ning ei leia, et elamusfestivali iseloom oleks objektiivselt ohtlikum kui teised sel suvel Kuressaares ja Saaremaal toimuvad muusikasündmused, rääkimata suvi läbi saart külastavatest turistidest - nagu näiteks enam kui 50 000 saare külastajat jaanipühadel," leidis Paap Uspenski, kelle sõnul tähendab festivali edasi lükkamine järgmisesse aastasse nii nende kui ka koostööpartneritest kohalike ettevõtjate jaoks tuhandete eurode väärtuses sissetuleku kaotamist.

Seetõttu on Uspenski sõnul hädavajalik kohaliku omavalitsuse rahaline tugi, et festival saaks toimuda ka järgmisel suvel.

Kuna I Land Sound 2020 lükkub edasi järgmisesse aastasse, siis saavad kõik soovijad oma soetatud pileti vahetada järgmise aasta festivalipassi vastu ning korraldaja pakkus ka tagasiostu võimalust. Piletite ümbervahetamisega tehakse algust uue nädala esmaspäeval, 29.06. "Lõpetuseks - festivalisõprade jätkuv suur huvi ja toetus annab meile positiivsust ja oleme täis energiat teha järgmise aasta festivaliga teoks oma ambitsioonikas keskkonnaprogramm, avaldada poolelijäänud kunstiprojektid ja tuua kokku kohalikke- ja välisartiste," oli I Land Soundi korraldaja optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles