AVALIK VABANDUS I Land Soundi korraldaja ei soovinud enda sõnul ähvardada

Saarte Hääl
Copy
I Land Sound.
I Land Sound. Foto: Indrek Kasesalu/Piidivabrik

I Land Soundi korraldaja Paap Uspenski pöördus Saaremaa vallavalitsuse ja volikogu poole avaliku vabandusega oma reedese kirja sõnavaliku eest, kus öeldi, et ürituse korraldajad toetavad valla otsust jätta nad avaliku ürituse loast ilma vaid juhul kui vald maksab 25 000 eurot.

Head Saaremaa vallavalitsuse ja vallavolikogu liikmed!

Soovin avalikult vabandada oma ebaõnnestunud sõnavaliku pärast 26.06.2020 saadetud kirjas ja kinnitan, et kogu I Land Soundi meeskond mõistab valla kaalutlusi sel aastal festivali ära jäämise osas ning on huvitatud edaspidisest tõhusast koostööst.

Kinnitan, et kõnealune kiri ei olnud mõeldud ähvardusena ja I Land Sound ei soovi vallavalitsust meedia kaudu ega muul viisil survestada. Meie ainus soov on fokusseeruda sellele, kuidas festival järgmisel aastal edukalt toimuda saaks.

2020 on erakordne aasta, mis paneb kõik ürituste korraldajad enneolematult ebakindlasse seisu. Kogu I Land Soundi meeskond teeb oma tööd kirega ja on ürituse ettevalmistamiseks kulutanud suure hulga raha, töötunde ja energiat. Valla viimase minuti otsus mitte lubada festivali korraldamist 2020. aastal oli meile nii emotsionaalselt ja ka finantsiliselt valus löök, mistõttu ma ei valinud teile saadetud kirjas sõnu kõige paremini. Palun selle eest vabandust.

Endiselt on jõus MTÜ Perekond Piidivabriku taotlus rahalise toetuse osas. Leiame, et meil on selleks õigustatud ootus, sest sarnaselt on ürituse ärajäämise tõttu kulude katmiseks toetuse saanud teisedki Saaremaa mittetulundusühingud ja ürituste korraldajad.

I Land Sound soovib jätkata head koostööd kohaliku omavalitsusega ja kogu meeskond töötab selle nimel, et toetada Saaremaa rohelise saare mainet läbi jätkusuutliku festivali korraldamise. Meie eesmärk on ju ühine: et elavneks kohalik turism ja Saaremaa külalised saaks järgmisel aastal nautida toredat festivalisuve.

Lugupidamisega

Paap Uspenski

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles