Suvesoe ja piirangud jätsid kinosaalid pooltühjaks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Thule kino
Thule kino Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ehkki Kuressaare kinod avasid uksed kohe, kui riik selleks loa andis, on kinokülastuste arv ometi suhteliselt kasin.

Apollo Kino Baltikumi turundusjuht Anett Kutti ütles, et Auriga keskuses asuv Apollo kino taasavati 5. juunil ja selle perioodi jooksul on neid külastanud ligi 1500 kinosõpra, mis on ca neli korda madalam külastatavus võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

"Selle peamiseks põhjuseks on kinole kehtivad piirangud, mis juunis ei võimaldanud ühte kinosaali enam kui 50 protsenti külastajaid selle maksimaalsest mahutavusest," rääkis Kutti.

Alates 1. juulist jätkub sama piirang ehk kino saab endiselt välja müüa maksimaalselt 50% kinosaalis asuvatest toolidest, see tähendab umbes 50 kinotooli seansi kohta. "Kinodes jätkame kõrgendatud hügieeninõuete täitmist ja võimalusel distantsi hoidmist külastajate ja töötajate vahel," kinnitas Kutti. Kinod on tema sõnul varustatud desojaamadega ning infoga, mis suunab kliente kõrgendatud hügieeninõudeid järgima.

Vaieldamatult kõige populaarsem film Apollo Saaremaa kinos oli läinud kuul kogupereanimatsioon "Edasi" ning teine populaarsem film oli kodumaine suhtekomöödia "Asjad, millest me ei räägi".

Andres Tinno
Andres Tinno Foto: Saarte Hääl

Kuressaare kesklinnas asuv Thule kino taasavas end 1. juunil ehk kohe kui võimalik, järgides terviseameti 2+2 nõuet koos maksimaalselt 50% täitumuse reegliga. "Alates sellest ajast on kinokülastuste arv vaikselt kasvanud," tunnistas Thule kino omanik Andres Tinno. "Imelised soojad ilmad seda muidugi ei soosinud, kuid vihm tõi inimesed taas kinno." 

Juunikuu jooksul käis Thule kinos ligi 300 filmivaatajat. Enim vaadatud filmid olid tema sõnul lasteanimatsioon "Edasi" ja Eesti animafilm "Sipsik". Lisaks vaadati meeleldi "Põgenemist Pretoriast" ja animafilmi "Viiking Vic". "Loodame, et peagi tuleb ka uusi suuri filme, mida inimesed väga ootavad, nagu "Käsna-Kalle", "Tenet" jne." 

Tinno andmetel on tingimusi kinodele küll leevendatud, kuid maksimaalne 50% täitumus on säilinud ning hajali istumist siiski soovitatakse, mida nemad jätkuvalt ka rakendavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles