Uue korra põhiline rikkumine on parkimiskella puudumine

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Juulist kehtima hakanud Kuressaare kesklinna ajalise piiranguga parkimiskorra kahel esimesel päeval fikseeriti üle poolesaja rikkumise, millest vaid kahe puhul tuvastati lubatud kahetunnise parkimisaja ületamine.

1. juulil tegi Saaremaa vallavalitsuse järelevalveteenistuse järelevalve peaspetsialist Mare Liik kindlaks kokku 38 ajalise piiranguga kehtestatud parkimiskorralduse rikkumist, millest 37 korral puudus mootorsõidukil parkimise alguse aja fikseering ehk polnud parkimiskella ega kasutatud ka muud alternatiivset meetodit parkimise alustamise aja esitamiseks kontrollijale. Ainult ühel juhul oli võimalik tuvastada, et kahetunnist parkimisaega on ületatud. 

2. juulil fikseeris järelevalve 18 rikkumist, millest 17 juhul ei olnud taas võimalik tuvastada parkimise alguse aega ning vaid ühel juhul oli tegu parkimise ajalise rikkumisega.

Mare Liik palub parkimiskorralduse rikkumistesse ja tema poolt jagatud hoiatustesse suhtuda tõsiselt, kuna kõik rikkumised on fikseeritud ja tõendatud ning korduvale rikkumisele järgnevad sanktsioonid. 

Liiklejail tuleb hoolikalt jälgida Kuressaare linnas alasid, kus kehtib kahetunnine parkimisaja piirang ning kindlasti märkida üheselt mõistetavalt ja selgelt mootorsõiduki parkimise aja algus. Parkimise aja alguse märkimiseks võib peale parkimiskella kasutada veel näiteks paberilipikut, kuhu on käsitsi kirjutatud parkimise algus, või muid alternatiivseid vahendeid, millelt on võimalik tuvastada, et tegemist on parkimise algusajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles