Maailma kõige väiksem festival vedas edukalt välja

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ÜLE 14 AASTA: Cosmoskva andis Juu Jääbil oma taasühinemiskontserdi. Fotol vasakult Liisu Ots, Mihkel Koppel, Marili Randla, Sander Mölder, festivali korraldaja Villu Veski, Priit Pruul, Ott Ojamaa, Pille-Rite Rei, Ranno Paukson ja Karlis Saar.
ÜLE 14 AASTA: Cosmoskva andis Juu Jääbil oma taasühinemiskontserdi. Fotol vasakult Liisu Ots, Mihkel Koppel, Marili Randla, Sander Mölder, festivali korraldaja Villu Veski, Priit Pruul, Ott Ojamaa, Pille-Rite Rei, Ranno Paukson ja Karlis Saar. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Vaatamata koroonaajastule tõi 24. korda toimunud Juu Jääb taas inimesed Muhusse ning kontserdielamus ei jäänud eelmistele aastatele alla. 

Juu Jääbi korraldaja Villu Veski ütles, et vaatamata kõigele võib festivali lugeda kordaläinuks. Tema sõnul ei saanud kindel olla, kas üldse keegi julgeb tulla või raatsib raha taolise meelelahutuse peale kulutada. Villu Veski meenutas, et kunagi oli öeldud – Juu Jääb on maailma väikseim festival ning sel aastal tuli see teadmine kasuks. Juunist juulisse nihutatud kuupäevad andsid võimaluse lubatud publikuarvu raames üritust korraldada ning ka Muhu vallavalitsus andis lahkelt loa. 

Kolmel päeval oli Muusika talu õu rahvast täis ning ka viimase päeva veidi vihmasem ilm ei peletanud publikut. Festivali väärtust ei vähendanud ka see, et seekord tuli esitusele vaid Eesti muusika. Üle 14 aasta Juu Jääbi laval taasühinenud saarlaste oma kollektiiv Cosmoskva sobis Veski sõnul festivali õhkkonnaga täpselt. Ta ütles, et Cosmoskva on juba kutsutud ka järgmisel aastal kindlasti toimuvale juubelifestivalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles