Saaremaa vallalehe kirjastamine läheb mandrile (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kristiina Maripuu.
Kristiina Maripuu. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa Teatajat hakkab augustist kirjastama mandri ettevõte Ajakirjastus OÜ, kes tegi saarlastest rahaliselt pea kaks korda parema pakkumise. 

Ametlikult kuulutab vallavalitsus vallalehe väljaandja leidmiseks korraldatud hanke võitjaks Lääne-Virumaa ettevõtte Ajakirjastus tuleval teisipäeval, kuid lepingu saab sõlmida kümnepäevase vaidlustusperioodi lõppedes. 

“Arvestades, et hanke hindamisel oli vaid üks kriteerium – madalaim hind –, siis tunnistatakse edukaks pakkuja, kes pakub sama teenust kõige soodsamalt,” sõnas abivallavanem Kristiina Maripuu. 

Vallalehe hankele laekus 30. juuniks kaks pakkumust. Vald soovis teada lehenumbri väljaandmise hinda kaheksaleheküljelisena (reeglina), kuid ka 4- või 12 lehekülje paksusena. Ajakirjastus OÜ pakkus 8-küljelise lehe küljendamise, trükkimise ja kojukande hinnaks koos käibemaksuga 2898, Meie Maa väljaandja Saaremaa Raadio 4990 eurot. Nelja lehekülje puhul  olid pakkumised vastavalt 2544 ja 4490 ning 12 lk 3258 ja 5590 eurot. 

Kristiina Maripuu sõnul oli Saaremaa Teataja väljaandmiseks sõlmitud leping Saaremaa Raadio OÜ-ga käesoleva aasta lõpuni. Leping lõpetati poolte kokkuleppel ennetähtaegselt.

Maripuu sõnul jääb vallalehega seonduv üldjoontes samaks: leht jõuab postkastidesse endiselt kaks korda kuus ja tasuta ning sisaldab valdavalt samasuguseid rubriike. 

“Uuenduseks on see, et edaspidi näeme vallalehte iseseisva väljaandena,” rääkis abivallavanem.  “Jätkuvalt näeme rolli ka piirkondlikel infolehtedel, mida iga piirkond teeb vastavalt oma soovile ja nägemusele, ning nende trükkimiseks on eraldi teenusleping.” 

Järgmine vallaleht võiks ilmuda augusti teises pooles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles