Saaremaalt asub aega teenima 60 noort

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PEATSED KAITSEVÄELASED: KG värsked vilistlased Märten Lehto, Richard Mõisaäär ja Holger Nõgu astuvad esmaspäeval ajateenistusse.
PEATSED KAITSEVÄELASED: KG värsked vilistlased Märten Lehto, Richard Mõisaäär ja Holger Nõgu astuvad esmaspäeval ajateenistusse. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonnast asub tulevast nädalast ajateenistusse ligi kuuskümmend noort, nende seas kaks neidu.  

Neli saarlast, kes esmaspäeval ajateenistust alustavad, on sel suvel Kuressaare gümnaasiumi lõpetanud Märten Lehto, Holger Nõgu, Richard Mõisaäär ja Mathias Iilane. 

“Kuna olen oma sõpradelt ja tuttavatelt kuulnud, et kõige mõttekam on kaitseväes kohe pärast kooli lõpetamist ära käia, lisasingi end möödunud kevadel nimekirja,” ütles Märten Lehto. Temaga samal ajal läheb aega teenima üsna suur hulk klassivendi ja lennukaaslasi – Lehto teada lausa kahekümne kanti.

“Oleme kõik ühel meelel, et lihtsam on aega teenima minna kohe, sest edasine elu läheb ju aina kiiremaks,” rääkis Lehto. 

Tema tuttavate seas on ajateenistusel üsna hea maine. “Enamik arvab, et karm distsipliin ja teistsugune kogemus tulevad elus kasuks,” lausus Lehto. “Need sõbrad, kes mõtlevad sellest kui raisatud ajast, on praeguse seisuga otsustanud kaitseväkke mitte minna.”

Lehto ise leiab, et ajateenistus tuleb igati kasuks ning õpetab elutarkusi, mida edasises elus tarvis läheb. 

Ka Mathias Iilane kirjutas ise avalduse, et juba enne kutse saamist aega teenima minna.

“Saab kohe selle asjaga ühele poole,” põhjendas ta. “Kui peaksin tahtma üleajateenijaks minna, siis on mul ka see võimalus olemas.”

Iilane tõdes, et tänapäeval suhtuvad paljud noored kaitseväeteenistusse kui ajaraiskamisse. “Ma ise arvan, et seal omandatavad oskused aitavad mind kogu elu,” ütles Iilane. “Õppida saab seal väga palju, kui endal piisavalt entusiasmi jagub.”

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõuniku Anne Osveti sõnul saabuvad kutsealused Saare maakonnast teenistusse 13. juulil kell 8. Bussid väljuvad Saare Selveri parklast.

“Kokku peaks kahe bussiga saabuma ligi 60 noort,” märkis Osvet. 

Kokku läheb Eestis kaitseväkke ligi kaks tuhat kutsealust. Ajateenistusse soovib juulis astuda ka rohkem kui 40 neidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles