Inimene jäi Kuressaares murdunud puu alla

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kolm kukkunud puud võtsid endaga kaasa elektriposti ja -liinid. Pilt on illustreeriv.
Kolm kukkunud puud võtsid endaga kaasa elektriposti ja -liinid. Pilt on illustreeriv. Foto: Maanus Masing

Laupäeva ennelõunal Saaremaad tabanud tormi ajal jäi Kuressaares inimene teele kukkunud puu alla. Päästjate kinnitusel läks sedakorda kõik siiski hästi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles Saarte Häälele, et kell 10.57 teatati murdunud ja teele kukkunud puust Komandandi tänaval. “Kohapeal selgus, et puu alla oli jäänud ka inimene, kes omal jõul välja oli pääsenud,” tõdes Kiik. Kiirabi kontrollis kannatanu tervise siiski kohapeal üle.

Kiige sõnul saab ta õnneks nentida, et Saaremaal oli olukord seekordse tormiga suhteliselt rahulik. Rohkem oli päästjatel tööd Pärnu- ja Järvamaal. Laupäeval kella 9.00st kuni kella 19.04ni käisid päästjad Saare maakonnas ühtekokku 31 väljakutsel, kus tuligi tegeleda tormituules murdunud puudest ja muuhulgas ka purunenud elektriliinidest tulenevate ohtude kõrvaldamisega. 

“Saaremaal oli olukord seekordse tormiga suhteliselt rahulik.”

MAREK KIIK

Politsei- ja päästeameti jaoks ei olnud tormine laupäev Saaremaal samuti ülearu hull. Ameti mereturvalisuse grupi juht Marge Kohtla tõi välja vaid juhtumi merehätta jäänud jahist. Kohtla sõnul saadi laupäeva pärastlõunal ühelt kaubalaevalt teade, et nad olid keskpäeval Undvast ligi 36 meremiili läänes märganud triivivat jahti, mille pardal oli kaks inimest. Kaubalaeva lähemale jõudes olid inimesed andnud kätega märku, et vajavad abi.

Kaubalaev tekitas seepeale hädasolevale jahile tuulevarju ja võttis inimesed oma pardale. Õnneks oli purjetajate endiga kõik korras. Jaht võeti aga sleppi, kuna selle mootor ja mast olid katki. Kella 17 paiku jaht siiski uppus, nentis Kohtla. “Sündmusele reageerisid ka Kuressaare merepäästjad, kellele kaubalaev inimesed üle andis ja kes nad Saaremaale viis,” märkis mereturvalisuse grupi juht. Tegemist oli Eesti kodanikega ning jaht oli oma teekonda alustanud Rootsist.

Tormi tõttu oli häiritud ka laevaliiklus Saaremaa ja Hiiumaa vahel. Kui parvlaeva päeva esimeses pooles toimuma pidanud väljumised Sõrust ja Triigist tühistati, siis õhtupoolsed toimusid graafikujärgselt. Mis puutub elektrikatkestustesse, siis neid oli Saare maakonnas tormi ajal ohtralt. Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp tõdes, et esmaspäeva hommikuse seisuga oli voolu Saaremaal tagasi saanud 3500 klienti. Elektrilevi katkestuste kaart näitas pärastlõunase seisuga, et likvideerida oli veel üks rike ja voolu taastumist ootas maakonnas endiselt 14 klienti. 

“Elektrilevi teeb kõik endast oleneva, et klientidele elektrivarustus võimalikult kiirelt taastada,” sõnas Puusepp. “Saare maakonnas saab viimane rike kõrvaldatud kindlasti täna ja vabandame kõigi ees, kellele elektrikatkestused on tekitanud ebamugavusi,” rõhutas Elektrilevi kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles