Tervishoiu kõrgkool valmistub Kuressaares uueks õppeaastaks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Mullu ka Kuressaares õeeriala avanud Tallinna tervishoiu kõrgkool loodab eriolukorrast tingitud distantsõppe järel jätkata sügisest tavapärast õppetööd. 

"Kui olukord [koroonaviiruse leviku osas] lubab, saab jätkata tavapärast õppetööd," ütles õppeprorektor Ulvi Kõrgemaa. "Samas oleme valmis käituma vastavalt olukorrale." 

Kõrgemaa sõnul on Tallinna tervishoiu kõrgkool juba aastaid pidanud väga oluliseks e-õpet. "On õppeaineid, mis on osaliselt e-õppesse planeeritud juba varasematel aastatel ja ilma eriolukorrata," rääkis Kõrgemaa. "Traditsiooniline klassiruumiõpe ja e-õpe toimuvad meil juba aastaid käsikäes, täiendades teineteist ja pakkudes õppijale teadmiste ja oskuste omandamiseks parimaid võimalusi." 

Tallinna tervishoiu kõrgkool koolitab õdesid neljas Eesti linnas. "Õppekava on kõigile üks, ent arvestame ka iga koha eripäradega," lausus Kõrgemaa. 

Kuressaare õpperühm alustab sügisel teist kursust. 

Kõrgemaa sõnul ootavad siinseid tudengeid ees tõsised õendusvaldkonna baasained, näiteks kirurgilise haige õendus, sisehaige õendus, tervishoiutehnoloogia ja kliiniline farmakoloogia. "Sügissemester keskendub teooriaõppele ja kevadsemester peamiselt praktikale," rääkis Kõrgemaa. "Seega seisab ees põnev õppeaasta, kus üliõpilastel saab õeametisse kasvamine ja areng sisse tõsise hoo." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles