Gerd Kanter tunnustas Karala odagala korraldajaid

Aare Laine
Copy
KAHEKORDNE VÕITJA: Leana Vahter oli ülekaalukas võitja nii kuulitõukes kui ka 
odaviskes.
KAHEKORDNE VÕITJA: Leana Vahter oli ülekaalukas võitja nii kuulitõukes kui ka odaviskes. Foto: Erakogu

Laupäevane vihm ja torm Roopa rannas ei heidutanud Karala odagalale võistlema tulnud sportlasi ja publikut. Tänavusele XVI jõuproovile andis kaalu olümpiavõitja Gerd Kanteri osalemine.

Olümpiavõitja ja eksmaailmameister ise võistlejaile konkurentsi ei pakkunud, küll aga surus ta parematele auhindu kätte andes nende kätt ja jagas tunnustust nii korraldajale MTÜ-le Kodukandi Sport kui ka osalejaile.

Kanteri hinnangul aitavad just niisugused võistlused maanoorte hulgas populariseerida sporti. Karala odagala on aastatega populaarsust kogunud. Omanäolise maastikuga mereäärsesse külla tullakse ka paljudest Mandri-Eesti paikadest. Seekord oli osalejaid ka Prantsusmaalt ja Saksamaalt. Tõsi, tegemist on saarlastega, kes nendes riikides juba aastaid töötanud, aga suviti leiavad ikka võimaluse kodusaarele võistlema tulla.

Naistest võitis nii kuulitõuke (12.29) kui ka odaviske (37.10) Leana Vahter. Meestest lennutas oda kõige kaugemale Jako Lindrop (51.84). Kuulitõukes oli võitmatu Genro Paas (14.32).

Mälumängu viisid läbi Olavi Antons ja Maidu Varik. Võitis võistkond "Karala päike" koosseisus Urve Vakker, Mart ja Lilian Maastik ning Marko Kolk.

Saaremaa odagala, Genro Paas.
Saaremaa odagala, Genro Paas. Foto: Erakogu, Saarte Hääl
Saaremaa odagala, Jako Lindrop.
Saaremaa odagala, Jako Lindrop. Foto: Erakogu, Saarte Hääl
Saaremaa odagala, Airike Kapp.
Saaremaa odagala, Airike Kapp. Foto: erakogu / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles