Kirjanduslik pärastlõuna pakkus erilise kultuurielamuse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ERILISED HETKED: Tõnu Õnnepalu luule ja Heiki Mätliku kitarrihelid sulasid kokku ühtseks elamuseks.
ERILISED HETKED: Tõnu Õnnepalu luule ja Heiki Mätliku kitarrihelid sulasid kokku ühtseks elamuseks. Foto: Rodolphe Laffranque

Laupäeval Tagarannal peetud teise kirjanduspäeva esinejate arv oli küll varem plaanitust väiksem, mis aga sugugi ei pisendanud rannakülas pakutud kultuurielamust.

Külastajaid oli seinast seina – oma küla rahvast, suvitajaid, prominente. Kokku üle seitsmekümne inimese. “Head publikut oli palju,” lausus kirjanduspäeva korraldaja Maimu Berg ja lisas, et kohaletulnuile läks kirjanik Tõnu Õnnepalu ja kitarrist Heiki Mätliku etteaste väga südamesse.

Õnnepalu luges tekste oma uusimast luulekogust “Pimeduse tunnil”, mis tema jaoks tavatuna on kirja pandud riimides. Mätlik ilmestas kirjaniku tekste improvisatsioonidega tuntud ja vähem tuntud muusikateostest.

Berg lausus, et Õnnepalu ja Mätlik polnud enne Tagarannat kunagi koos esinenud, veel enam, nad ei tundnudki varem teineteist. “Aga nad tegid väikese eelproovi ja kõik kukkus kokkuvõttes väga hästi välja ning läks inimestele väga südamesse,” lausus ta.

Koroona tõttu jäi külapäeva osa üritusest tänavu ära, kohvi pakuti Kipri talus, mis Bergi sõnul lõi omamoodi õduse kogukondliku tunde. Ta lisas, et ei tea veel, kuidas järgmist küla- ja kirjanduspäeva teha, aga tuleb see järgmisel aastal kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles