Purjakil juhiga jaht triivis Abruka alla kividele

Saarte Hääl
Copy
Jaht. Pilt on illustreeriv.
Jaht. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

14. juulil anti teada, et merel triivib üks väikealus Abruka suunas ning selle pardal ei paista olevat ühtegi inimest. Politsei merepäästjad reageerisid väljakutsele, kuid nende kohale jõudes oli alus end kividesse kinni sõitnud. Kontrollimisel selgus, et tegemist ei olnud siiski mehitamata alusega ning alusel viibis alkoholijoobes juht. 

Oma sõnade kohaselt alustas ta sõitu Kuivastust Roomassaarde, kuid mingil hetkel otsustas minna tuulevaikusest tingitud seisaku tõttu magama, kuid oma aluse ohutuse tagamiseks ta ankrut ei kasutanud. Alus koos juhiga pukseeriti Roomassaare sadamasse. Väikelaevajuhi suhtes alustati väärteomenetlust meresõiduohutuse seaduse alusel, mis käsitleb veesõiduki juhtimist joobeseisundis.

Lisaks kontrollis politsei 19. juulil Muhu vallas Koguva sadamas meresõiduohutuse seaduse nõuete täimist. Koguva sadamas paikneb ajutiselt ka ujuvsaun, kuhu huvilised pääsevad aerupaadiga. Sellel korral aga ei peetud oma ja teiste turvalisust oluliseks ning ujuvsaunani sõideti aerupaadiga, kus ei olnud nõuetekohast varustust.

“Veele minnes tuleb alati hinnata olusid ja ilmastikku ning kasutada päästevesti, sest sellest on kasu ainult siis, kui see on seljas,“ sõnas Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles