Noored ekstreemspordihuvilised saavad üle aastate oskusi näidata

Karoliina Tammel
Copy
Rula. Foto on illustreeriv.
Rula. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Sel laupäeval toimub Kudjape rulapargis noortele mõeldud spordiüritus Kudja SKATE 2020. Oodatud on kõik Saaremaa ekstreemspordi- ja skatepargihuvilised algajatest professionaalideni. Oma sõiduoskusi saavad demonstreerida tõukeratturid, rulatajad ja BMX-rattasõitjad.

Ürituse üks korraldaja ning MTÜ Kudjape Arenguselts juhatuse liige Evelin Põder tõdeb, et Saaremaal pole päris kaua taolist üritust korraldatud ning ajend tuligi noortelt rulapargi sõitjatelt. "Meie eesmärk on isegi natuke kaardistada, kui palju Saaremaal ekstreemspordihuvilisi praegu üldse on," sõnas Põder.

Peale sõitjate on väga oodatud ka publik, sest noored saavad ühe minuti jooksul näidata oma parimaid sõidutrikke ja -oskusi. Sõidud toimuvad kahes vanuseastmes: kuni 12-aastased ning 13+ aastased noored. Vanuse ülempiiri määratud pole.

Lisaks tulevad kohale ka Pärnu rulakooli sõitjad, kes oskavad noortele anda vajalikke soovitusi ja tagasisidet ning näitavad ka oma sõiduoskusi. Kogu üritust aitab koordineerida Kuressaare noortekeskuse mobiilse noorsootöö buss, kus toimub osalejate registreerimine. Igale osalejale on noortekeskus välja pannud ka väikese kingikoti. Ühtlasi on noorsootöö bussis võimalik vajadusel esmaabi anda. Sõitude vahepeal pakub muusikalist naudingut Pärnust pärit räppar Valev Koitla.

Evelin Põdra sõnul on noored saarlased üht toredat ekstreemspordiüritust juba pikalt igatsenud. "Olen suhelnud noortega, kes skateparkides sõidavad ning nad ootaksid tegelikult igal aastal siin Saaremaal sellist võimalust."

Kudja SKATE 2020 korraldab MTÜ Kudjape Arenguselts. Üritus on kõigile tasuta.

Kudja SKATE 2020 ajakava:

25. juuli

11.00 registreerimine kuni 12-aastaste noorte tõukeratta, rula, BMX sõidule ning soojendus

12.00 sõit kuni 12-aastastele noortele, kus iga sõitja saab 1 minuti jooksul näidata oma parimaid trikke

13.30 kuni 12-aastaste sõitjate tänamine ning muusikaline vahepala

11.00–13.30 registreerimine 13+ aastaste noorte tõukeratta, rula, BMX sõidule

14.00 13+ aastaste noorte soojendus

14.30 sõit 13+ aastastele noortele, kus iga sõitja saab 1 minuti jooksul näidata oma parimaid trikke

16.00 13+ aastaste sõitjate tänamine ning muusikaline vahepala

17.00 päeva lõpetamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles