Saaremaa ringkonna naiskodukaitsjad tõid koormusmatkalt võidu

Saarte Hääl
Copy
Saarlased õnnelikult finišis!
Saarlased õnnelikult finišis! Foto: Naiskodukaitse Sakala ringkond Facebook

Saaremaa naiskodukaitsjad tõid 31. juulist kuni 2. augustini Viljandimaal kestnud Naiskodukaitse koormusmatkalt 16 võistkonna seast võiduka esimese koha. 

Võit kodus!
Võit kodus! Foto: Naiskodukaitse Saaremaa ringkond facebook

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonda esindasid Brita Laht, Emilia Rozenkron, Liisi Preedin ja Piret Paomees, võistkonna esindaja oli Reena Ley.

Koormusmatk on võistlus, kus kontrollitakse naiste sõdurioskusi- ja teadmisi, pannakse proovile füüsis ning vaim ning pannakse praktikasse baaskursustel õpitud teadmised. Naiskodukaitsjate koormusmatk toimub igal aastal erinevas maakonnas. Tänavu oli korraldajaks Sakala ringkond. 

eljaliikmelised võistkonnad olid teel nii päeval kui ööl ning täisvarustuses läbiti jälgsi kokku umbes 33 kilomeetrit soist ja rägastikke täis teed.

Võistkondadel tuli hakkama saada vaid stardist kaasa võetud varustusega ning läbida kaardile kantud kontrollpunktid, kus ootasid ees erinevad ülesanded.

Koormusmatka esimeses kontrollpunktis pandi proovile võistlejate teadmised sõdurioskuste kohta - pidi tundma vaenlase tehnikat, teadma käemärke, kokku panema relva ja teadma üht-teist topograafiast. Iga võistleja sooritas ühe ülesande ja omavaheline suhtlemine ülesande täitmise ajal oli keelatud.

Teises kontrollpunktis pidid võistlejad lahendama lahingmeditsiiniülesande. Legendi kohaselt kohtasid võistlejad vastase üksuse poolt räsitud kaasvõitlejaid ning hoolimata suurest riskist tuli kaaslastele appi minna, nad ohutusse kohta viima ja abi kutsuma.

Samuti tuli ühe ülesandena võistlejatel teha telefoni korrasolekukontroll ja dekrüpteerida kooditabeli alusel kood. Ühes kontrollpunktis nägi legend ette, et üle jõe viiv sild oli mineeritud ning teisele kaldale sai kummipaadi abil, kuhu mahtus korraga kaks võistkonna liiget.

Lisaülesandes tuli igal võistkonna võistlejal valida üks seitsmest pöialpoisist, kellega ta hetkel kõige rohkem samastub ning see emotsioon jäädvustati fotole. Enim meeldimisi kogunud foto teinud võistkond sai preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles