Rahvusparkides algavad noorte looduskaitsjate kursused

Saarte Hääl
Copy
Vilsandi.
Vilsandi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Keskkonnaamet korraldab tänasest reedeni Vilsandi, Lahemaa, Alutaguse ja Karula rahvusparkides noore looduskaitsja kursuse Junior Ranger, kus lisaks keskkonna- ja loodusteadlikkuse suurendamisele arendatakse noorte looduskaitsjate võrgustiku koostööd Eestis ja välismaal.

Kursustel osalevad kokku 112 rahvusparkide lähipiirkondade loodushuvilist noort 6.–12. klassidest, teatas keskkonnaameti pressiesindaja BNS-ile. Noored on programmi valitud õpetajate suunamiste, kursustel varem osalenute soovituste ja noorte endi sooviavalduste alusel.

"Praegused noored on meie tuleviku tegijad. Teadmised keskkonnast ja looduse toimimisest on olulised igal erialal, ükskõik mis valdkonnas noored tulevikus tegutsevad. Seepärast on heameel, et huvi kursuste vastu on suur," lausus keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Piret Eensoo.

Vilsandi rahvuspargis võetakse ette päevane retk Vilsandi saarele. Mihkli talumuuseumis õpitakse höövliga puutöö tegemist ja tutvutakse aasta looma tiitlit kandvate käsitiivalistega. Lahemaal uuritakse vee-elustikku, harjutatakse esmaabi andmist, õpitakse looduses hakkamasaamise tarkusi ja veedetakse päev Hara lahel aerusurfi ja purjetamist proovides.

Sel aastal korraldab keskkonnaamet esimest korda eri rahvusparkide noorte ühiseid ettevõtmisi. Matsalu noored sõidavad külla Vilsandile ning Soomaa noored Lahemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles