Saaremaad külastab rohkem lätlasi ja leedukaid

Saarte Hääl
Copy
KRUIISILAEV Victoria I Saaremaa sadamas 1204 soomlasest turistiga.
KRUIISILAEV Victoria I Saaremaa sadamas 1204 soomlasest turistiga. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Reisipiirangud välisriikidesse on oluliselt kasvatanud siseturismi Eestis, lisaks eestlastele on Saaremaal tänavu rohkem liikvel ka lätlasi ja leedulasi, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

"Eestlaste osa on väga suur. Ja päris palju on juurde tulnud lätlasi ja leedulasi, mida me varasematel aastatel nii palju pole täheldanud. Soomlasi on hakanud tulema ja tõesti, reisijate arv suureneb," ütles Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro

Turismiettevõtja Alver Sagur kinnitas, et siseturism tänavu tõesti toimib ja ka lähinaabreid on aktiivselt liikvel.

"Tahtsime minna sel aastal Montenegrosse, aga ei saa. Seal on igal pool karantiin ja karantiin. Ja seepärast sõitsimegi siia. Me olema ka varem, umbes 15 aastat tagasi siin käinud ja nüüd otsustasime siia taas tulla," rääkis Leedust tulnud turist Saulius.

"Meil on olnud täituvus 100 protsenti väga mitmetel päevadel. Suvi üldiselt on täiesti võrreldav eelmiste aastatega, ei ole väga suurt vahet. Võib-olla peamise erinevusena saab välja tuua selle, et kui varem inimesed planeerisid oma puhkust ette üks-kaks kuud, siis sel aastal on inimesed spontaansemad ning üks-kaks nädalat maksimaalselt planeeritakse ette, tehakse broneering ning tullakse," ütles GOSPA müügijuht Liisi Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles