Kuressaare vallutavad Valgevene kultuur ja köök (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Folklooripäevad ja etnolaat „Valgevene Talu kallistab Eesti Talu” Kuressaare kesklinnas.
Folklooripäevad ja etnolaat „Valgevene Talu kallistab Eesti Talu” Kuressaare kesklinnas. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Reedel ja laupäeval panevad Kuressaare kesklinna kihama folklooripäevad ja etnolaat "Valgevene talu kallistab Eesti talu".

Saaremaa vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär märkis, et folklooripäevad saavad teoks Eestimaa Valgevenelaste Assotsiatsiooni initsiatiivil, kes soovisid folkloori ja toidu kaudu Valgevene kultuuri tutvustada ja kirjutasid selleks projekti. Ta märkis, et esinemised keskväljakul põimitakse samas üles pandava turualaga, kus saab oma silma, kõrva ja muude meeltega osa Valgevene rahvusroogade valmistamisest, neid maitsta ja kindlasti mingeid tooteid kaasa osta. Rahvusköögis toimetavad Niina Savinova ja Sergei Savinov.

Folklooripäevad avatakse reedel kell 11 Kuressaare keskväljakul, kus 7. ja 8. augustil toimub ka põhiosa üritustest. Vabaõhuprogrammis osalevad Eesti ja Eestis elavate valgevenelaste folkloorikollektiivid, teiste seas ansambel "Alesja", "Alesja noored", vokaalduett "Valgevene", läbi viiakse kirjanduslik pärastlõuna, milles astuvad üles Enda Naaber, Aurora Nevmeržitskaja, Ingel Tael, Martin Napa, Vladimir Ignatov ja Toomas Kuter. Päevadele lisab elevust elegantne mustlasšõu, käsitöötarkust õpetavad Endla Lipp, Mareli Rannap,Tatjana Tulženko jt.,

7. augustil kell 19 saab Kuressaare piiskopilinnuse kapiitlisaalis kuulata kontserti "Armastusega Saaremaale", kus esinevad metsosopran Dara Savinova ja pianist Aleksandr Jankevitš. Kontserdil on kaastegev Vladimir Ignatov, õhtut juhib Toomas Kuter.

Folklooripäevade projekti toetavad Mitte-eestlaste Integratsiooni sihtasutus ja Eestimaa Rahvuste Ühendus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles