Elektrilevi teeb 10 miljoni euro eest võrgu-uuendustöid

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Sille Annuk

Septembrist kuni järgmise aasta alguseni viib võrguettevõte Elektrilevi läbi järjekordsed hanked eesolevate aastate suuremateks uuendustöödeks elektrivõrgus, hangete maht on ligi 10 miljonit eurot. 

Saaremaal uuendatakse Kihelkonna-Pidula liin ning Sikassaare ja Leisi alajaamades trafod. 

Kümne miljoni eest eest ostetakse materjale ja võrguehitustöid. Projektide valmimine jääb aastatesse 2021-2023 ja varustuskindlus paraneb ligikaudu 34 000 kliendi jaoks.

Suured hanked hõlmavad töid Pärnu, Lääne-Viru, Rapla ja Saare maakondades ning Viljandis ja Tallinnas. Hanked ehitustöödeks kuulutatakse järk-järgult välja alates septembrist.

Lisaks kõnealustele suurprojektidele teeb Elektrilevi pidevalt võrgu uuendustöid igas maakonnas ja suunab otseselt elektrivõrgu töökindluse kasvatamiseks igal aastal suurusjärgus 50 miljonit eurot. Aastas uuendatakse keskmiselt 1500 kilomeetrit liini ja 250 alajaama.

Elektrilevi varahalduse valdkonna juhi Rasmus Armase sõnul on ettevõtte jõupingutused suunatud ilmastikumõjude vähendamisele elektrivõrgus.

„Võrgu vanuse kõrval on kaalukas rikete põhjustaja ilmastik, mille mõju tunnetame eriti teravalt tormide ajal. Kui möödunud aastal oli meil ilmastikukindlate liinide osakaal 69 protsenti kogu võrgust, siis aastaks 2023 jõuame plaanide kohaselt 77 protsendini. Klientidele tähendab see üha rohkem seda, et elekter ei kao ka suuremate tuulte, jäite või muude keeruliste ilmaolude tõttu,“ selgitas Armas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles