Kõik mereteed viivad sel nädalavahetusel Ruhnu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Pärnu jahtklubi

Saaremaa merispordi seltsil on augustikuus traditsioon purjetada Roomassaare sadama karikavõistluste raames Ruhnu. See on ka Ruhnurahu festivali nädalavahetus.

Seltsi juhatuse liige Jaanis Prii ütles, et sel aastal on Ruhnu minek veidi omamoodi. Kõigepealt stardib neljapäeval, 20. augustil kell kolm päeval 24 tunni regatt, kuhu on oodata osalisi ka Pärnust ja Lätist.

Väga omapärase formaadiga võistlus on Eestis esmakordne. See käib nii, et iga laev valib ise stardipaiga, mille ainukeseks nõudeks on asukoht Liivi lahe piires. Seejärel tuleb sõita 24 tundi võimalikult kiiresti, sest võistlus ei käi mitte aja, vaid aja jooksul läbitud vahemaa peale. Finiš on reedel kell 15 ja seal, kuhu laev parajasti selleks ajaks jõudnud. See ei saa aga olla mitte päris suvalises kohas, sest tunni jooksul tuleb ületada ka füüsiline finišijoon Ruhnu sadama läheduses. Saarel saavad võistlejad nautida Ruhnu suve ja kultuuriprogrammi.

Kes aga 24 tundi järjest purjetada ei taha, võib Prii sõnul liituda matkagrupiga, mis teeb 21.– 23. augustil Ruhnu regati raames retke Ruhnu saarele. Matkagrupp stardib Roomassaare sadamast reede hommikul kell 10. Vajalik on eelregistreerimine seltsi kodulehe kaudu. Matkagrupil ajaarvestust ei peeta ja võidavad kõik. Auhinnaks fantastiline nädalavahetus Ruhnus.

23. augusti hommikul stardib tavapärane Saaremaa merispordi seltsi Ruhnu regatt, mille käigus laevad Saaremaale tagasi sõidavad ja selgub ka Roomassaare sadama karika võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles