President kutsus Kadrioru roosiaeda kümned saarlased

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Igal aastal on taasiseseisvumispäevale pühendatud president Kersti Kaljulaidi vastuvõtule kutsutute hulgas nii avalikkusele tuntud inimesi, kultuuritegelasi kui ka oma valdkonna või piirkonna eestvedajaid.

Kuna see aasta on olnud koroonapandeemiast tingitult eriline, siis on see pannud oma pitseri ka külaliste nimekirjale. Ka Saare maakonna esindajaid on vastuvõtul sellest tingituna tänavu kümneid.

Saarlased roosiaias
Saarlased roosiaias Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles Saarte Häälele, et sedakorda jäi kutsutute arv samasse suurusjärku möödunud aastaga, küll aga on nad parima tänase teadmise juures teinud mõned muudatused, et kõik kohaletulnud saaksid ennast turvaliselt tunda. Nõnda avati näiteks roosaia väravad külalistele oluliselt varem, et saabumise aega võimalikult palju hajutada.

„Samuti oleme planeerinud sündmuse oluliselt suuremale alale ehk kasutuses on kogu roosiaed, kus on eraldi istumisalad,“ kirjeldas Aasmäe. „Lisaks oleme ühte kohta kogunemiste vältimiseks loobunud telkidest ja palume seetõttu riietuda vastavalt ilmaoludele.“

Kohapeal on olemas pop-up desinfitseerimisjaamad, samuti arvestab ürituse toitlustaja kõigi vajalike nõuetega – pakutavad suupisted on eraldi portsjonites, kohapealsed teenindajad serveerivad sööke-jooke järjekordade vältimiseks n-ö käe pealt.

Samuti paluti kõigil kohaletulnutel järgida juba harjumuspäraseid reegleid ehk hoida distantsi ja puhastada käsi. Ja kindlasti tuli iga haiguskahtluse puhul jääda koju, et teiste tervist mitte ohtu seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles