LAPSED Kui laps kardab kooli minna...

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TOOB NAERATUSE NÄOLE: Töö on Mare Poopuule õpetanud, et lapsed on uudishimulikud ning hirmu taga on harilikult mingi põhjus.
TOOB NAERATUSE NÄOLE: Töö on Mare Poopuule õpetanud, et lapsed on uudishimulikud ning hirmu taga on harilikult mingi põhjus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

1. september on juba ümber nurga piilumas ning tasapisi on hakatud juba koolitarbeidki ostma. Nii mõnegi jaoks võib see olla aasta põnevamaid ja ootusrikkamaid aegu, kuid on ka neid, kes kooliminekut sugugi ei oota või lausa pelgavad.

Saaremaa laste ja perede tugikeskuse sotsiaalpedagoog Mare Poopuu töötab hariduslike erivajadustega laste ja nende peredega ning nõustab vajadusel õpetajaid. Samuti toob ta lastele naeratuse näole oma teraapiakoera eksami läbinud koera Saaraga. Töö on talle õpetanud, et lapsed on uudishimulikud ning hirmu taga on harilikult mingi põhjus.

“Kui lapsel on hirm esimesse klassi mineku ees, võib see suure tõenäosusega olla seotud hoopiski vanemate endi hirmudega. Väikesed inimesed nopivad selle hirmu kohe üles ja mõtlevad, et küllap siis on, mida karta, et ema-isa mures on,” räägib Poopuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles